23948sdkhjf

Kæmpe projekt skal prikke hul på etiske demens-dilemmaer

Hvordan mestrer vi de etiske dilemmaer i livet med demens?
Det vil Rudersdal Kommune gerne være med til at svare på. De indgår derfor i et nyt samarbejde med Syddansk Universitetscenter, Alzheimerforeningen og Dansk humanistisk demensforskning, et projekt, der sætter fokus på, hvordan personer med demens, deres familier, professionelle og medarbejdere bliver bedre til at mestre de etiske dilemmaer i livet med demens.

Hvad gør man for eksempel som ægtefælle, hvis ens kone har demens og ikke forstår, hvor hun er og trygler om at komme hjem? Hvordan skal man forholde sig, hvis ens mand får en demenssygdom og vil indlede et forhold med en anden beboer på plejehjemmet? Dilemmaer som disse skal projektet DemensID, støttet af Veluxfonden, forsøge at gøre parterne klogere på.

I projektet skal der udvikles ny viden og praktiske værktøjer. Herudover skal indsatsen udvikle konkrete etik- og dialogredskaber, som kan støtte op om at træffe velovervejede valg. Endelig vil indsatsen have fokus på at udvikle praksis og styrke integritet og værdighed for alle personer med demens og deres familier.

- Vi er stolte af, at vi som den eneste kommune er med i dette vigtige udviklingsarbejde og det er magtpåliggende for os i Rudersdal, at projektet ender med at give konkrete redskaber, der kan give reel og praktisk værdi i hverdagen for mennesker med demens og øvrige berørte, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal Birgitte Schjerning Povlsen.

Redskaberne bliver udviklet i tæt dialog med borgere med demens, deres familier og de medarbejdere i kommunen, som arbejder tæt på borgere med demens. Rudersdal Kommune har i hele 2019 arbejdet med at udvikle hele demensområdet og det har resulteret i en række aktiviteter, hvoraf DemensID er en del. Du kan læse mere om arbejdet på rudersdal.dk under Social- og Sundhedsudvalgets dagsordner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086