23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Botilbud
Hjørring Byråd har sagt god for, at der etableres et botilbud til senhjerneskadede på Nordbovej 5, Hjørring.

Botilbuddet som Hjørring Kommune bygger i samarbejde med Domea Hjørring, skal have 12 boliger på hver cirka 53 kvm. Dertil kommer fællesarealer og servicearealer.

Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at der er behov for en ændring af lokalplanen, og det vil tage et års tid, inden der foreligger et endeligt vedtaget plangrundlag. Botilbuddet forventes først at stå klar til indflytning medio 2023./Hjørring Kommune

Lægehus
Hjørring Byråd havde det endelig projektforslag til et nyt lægehus i Hirtshals på dagsordenen forleden, hvor de 9,5 mio. kr. fra Sundheds- og Ældreministeriet. bidrager med, samt rådighedsbeløbet på 4 mio. kr. blev frigivet.

På samme møde blev det nye plangrundlag, der skal gøre det muligt at opføre lægehuset på Cirkuspladsen, vedtaget endeligt.

Arkitektfirmaet Hovaldt er totalrådgiver på projektet, og der igangsættes nu en udbudsproces, hvor der skal vælges fagentreprenører til projektet.

Det forventes, at første spadestik til byggeriet bliver taget i starten af august 2020, hvorefter lægehuset ventes klar til brug i sommeren 2021./Hjørring Kommune

22 ældreboliger
Domea Horsens har ansøgt om at blive godkendt som bygherre og driftsherre på et påtænkt byggeprojekt på Ny Havnegade. Samtidig ansøger Domea Horsens om godkendelse af skema A vedrørende opførelsen af 22 almene handicapvenlige ældreboliger på adressen.

Sagen blev behandlet i Horsens Byråd forleden, hvor begge ansøgninger blev godkendt.

Anskaffelsessummen for de 22 ældreboliger er beregnet til 41.499.000 kr.

Der bliver tale om et rækkehusbyggeri i to etager med vandrette lejlighedsskel indrettet med to-rums boliger med et nettoareal på mellem 55 og 60 kvm./Horsens Byråd

Plejeboliger
Ballerup Kommunalbestyrelse har godkendt skema A for opførelse af tre almene plejeboliger og en forbindelsesgang til en anskaffelsessum på 5.750.000 kr. som ansøgt af Boligselskabet Baldersbo. Boligerne opføres som en del af plejecenter Toftehaven afdeling 24 på Nygårdsvej 35 i Ballerup.

I forbindelse med udvidelse af plejecenterkapaciteten med 48 nye plejeboliger ved Toftehaven, er der et ønske om at tilpasse den eksisterende bebyggelse til den nye del. Dette gøres ved, at der etableres tre nye boliger og et mere rationelt gangforløb.

Der er tale om en mindre tilbygning og sammenbygning på i alt 211 kvm til det eksisterende plejecenter.

Byggeriet skal nu detailprojekteres og derefter i udbud./Ballerup Kommune

Sundhedshus
Elindco har efter anmodning præsenteret Helsingør for et opdateret projektforslag for det sundhedshus, firmaet skal bygge for Helsingør Kommune, efter at det først afleverede blev vurderet som mangelfuldt. Helsingør Byråd godkende forleden projektforslaget og besluttede at fortsætte samarbejdet med Elindo som totalentreprenør på projektet. Herefter kan der søges om byggetilladelse.

Kommunen besluttede at bygge sundhedshus i 2016, og i juni sidste år blev det besluttet at indsætte et ekstra betondæk i bygningen for at få flere kvadratmeter til udlejning til Region Hovedstaden, som har vist interesse for flere lokaler end først meldt ud.

På byrådsmødet forleden blev det godkendt, at kapaciteten udvides ved indretning af betondækket på første sal og der blev givet tillægsbevilling på 15 mio. kr. til gennemførelse af byggeriet.

Sundhedshuset var oprindelig planlagt til i alt 14.400 kvm, heraf 1.100 kvm til private læger med flere og 700 kvm til Region Hovedstaden. Med det indskudte betondæk udvides etagearealet i sundhedshuset med en tredjedel til cirka 19.100 kvm./Helsingør Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078