23948sdkhjf

Mie fik angst og stress, men begynder nu som SOSU-assistent

Mie Christensen fra Haarby er oprindeligt uddannet salgsassistent og har tidligere arbejdet som butikschef.

Men efter en længere periode med højt arbejdspres bukkede kroppen under med angst og stress. Det førte til en sygemelding og en periode med ledighed. Men nu skifter Mie Christensen tilværelsen som ledig ud med en SOSU-uddannelse.

- Jeg har altid haft en drøm om at skulle være noget inden for omsorg og pleje, og jeg glæder mig meget til at kunne give noget omsorg til andre, fortæller Mie Christensen.

Assens Kommune har fokus på opkvalificering

De senere år har der været massivt politisk fokus på uddannelse og opkvalificering af ledige på nationalt plan. Derfor oprettede Assens Kommune uddannelsesenhed i 2016, som hovedsageligt har fokus på det:

- Det er meget forskelligt, hvad det er for en situation eller baggrund, som de ledige har. Vi hjælper de ledige med at finde frem til, hvad der kunne være den rigtige uddannelse for dem, hvor vi tager udgangspunkt i deres evner, ønsker og drømme, fortæller Anja Madsen, virksomhedsambassadør i Assens Kommune.

Afklaringen om, hvorvidt det er det rigtige match for den ledige, sker blandt andet ved virksomhedspraktikker eller kortere ansættelser på for eksempel løntilskud, hvor den ledige kan få lov at prøve den branche af, som han eller hun ønsker at uddanne sig til.

Og sådan var det også for Mie Christensen fra Haarby.

Ledige får troen på sig selv tilbage

- Jeg var i praktik på et Bofællesskab. I begyndelsen var jeg skeptisk, og tænkte at det kunne jeg ikke finde ud af. Men i praktikken så jeg, hvor stor en tryghed og livsglæde jeg kunne give beboerne, og hvor glade de blev for min hjælp. Det var helt fantastisk, og jeg blev bare bekræftet i, at det var den rigtige vej for mig og gå, fortæller hun.

Det kan Anja Madsen genkende fra andre lediges forløb.

- Nogle gange bliver både de ledige og vi bekræftet i, at uddannelsen er den rigtige vej for dem at gå, mens andre finder ud af, at det alligevel ikke er noget for dem. Men når de har været i et forløb hos os, oplever vi, at de ofte får en øget tro på sig selv og pludselig kan se nye muligheder. Og det giver jo både værdi for dem og for kommunen, siger Anja Madsen.

Mie Christensen starter sin uddannelse den 23. marts 2021, fordi hun har merit i Dansk, mens de resterende 18 starter på deres uddannelse som enten SOSU hjælper eller SOSU assistent i løbet af de første måneder af 2021. Ud af dem er 12 af dem ufaglærte.

”Jeg glæder mig helt vildt og kan slet ikke vente med at komme i gang, fortæller Mie Christensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094