23948sdkhjf

Hvilke behandlinger kan du få hos en dermatolog?

Få svaret her

Du har sikkert hørt folk sige “min hudlæge siger... ”, “min hudlæge har foreslået… ” og så videre. Eller også har din egen læge henvist dig til en hudlæge, som du skal aflægge besøg hos. Og så har du nok også undret dig lidt over, hvad præcist en hudlæge gør.

Men hvad laver en dermatolog, eller hudlæge som det også hedder, og hvilke behandlinger, kan du få lavet hos en dermatolog?

Det får du svaret på lige her.

En dermatolog hjælper dig med at få smuk hud
En dermatolog hjælper dig med at få en smuk hud i balance. Men hvordan? Umiddelbart kommer mange sygdomme i eller på huden til udtryk ved, at de kan ses eller føles. Men det kan stadig være svært at regne ud, hvorfor huden reagerer, som den gør, da der er mange ting, der kan påvirke din huds tilstand. Og det er her, en dermatolog kommer ind i billedet.

Hvad hjælper en dermatolog med?

● Eksem og udslæt
● Psoriasis
● Modermærkekræft
● Hudkræft
● Karsprængninger
● Akne og uren hud

Det er heller ikke ualmindeligt, at en skønhedsklinik har en dermatolog ansat, og her vil du således kunne få hjælp til alt fra hårfjerning til akne.

Hvor kan du finde en dermatolog?
Dermatologer kan både findes i hudlægeklinikker, hvor du skal have en henvisning fra egen læge, men de kan også findes i private kosmetiske klinikker, hvor du ofte kan booke en gratis konsultation.

Dermatologer og kosmetiske sygeplejersker kan findes i alle større byer som for eksempel Vejle, Kolding, Aarhus, Odense og mange flere.

Men - hvad er dermatologi helt præcist?
Dermatologi er i korte træk læren om hudens struktur, funktioner og sygdomme. Det er et naturvidenskabeligt, nærmere lægevidenskabeligt, speciale, som har fokus på huden som et organ. Huden er nemlig kroppens største organ, selvom den for mange bare er “det yderste.”

Huden gør, at din krop kan regulere sin temperatur og opretholde væskebalancen. Samtidig er huden med til at beskytte kroppen mod ydre påvirkninger. Det er huden, der sikrer, at dine organer har det godt, varmt og trygt, og at der ikke sker dem noget, når du er udsat for varme, kulde eller sol.

Huden er et vigtigt organ, og for at sørge for, at huden altid fungerer optimalt, uddanner man mennesker i dermatologi - og det er dem, du kender som hudlæger eller dermatologer.

Hvordan bliver man dermatolog?
En dermatolog er helt konkret en speciallæge. Det er altså en uddannet læge, som derefter har videreuddannet sig inden for specialet dermatologi.

For at blive dermatolog kræver det, at du er uddannet læge, hvilket tager seks til syv år på universitetet. Derefter skal du gennemføre en speciallægeuddannelse, som typisk tager omkring seks år. At bliver dermatolog er således en længere affære, der kan tage helt op til 12 år.

Efter de 12 år, skal du søge om speciallægeanerkendelse, hvorefter du kan kalde dig dermatolog, hudlæge eller dermato-venerolog.

Send til en kollega

0.046