23948sdkhjf

Stoppet toilet eller kloak - hvad skal du gøre?

Er afløbet stoppet til, og ved du ikke, hvad du skal stille op? I denne artikel kan du finde svaret og blive klogere på, hvordan du skal håndtere situationen.

Stoppet toilet 
Et stoppet toilet skyldes, at der har dannet sig prop i afløbet. Af miljøvenlige hensyn bør du være tilbageholdende med at gribe til kemikalier såsom afløbsrens og klorin. I stedet bør bruge en svupper, hvis toilettet er helt stoppet. Tag gummihandskerne på og pres svupperen så langt ned i toiletkummen som muligt og ryk den hurtigt op. Gentag denne proces indtil vandstanden synker normalt. 

Har du ikke en svupper, kan du i stedet forsøge at opløse proppen ved hjælp af opvaskemiddel. Hæld cirka en deciliter opvaskemiddel i toilettet og dernæst en spand med varmt vand i. Vent herefter et par minutter til toilettet er helt uden vand - virker dette ikke første gang, kan du gentage processen til proppen er opløst. 

Stoppet kloak 
Oplever du at vandet i køkkenvasken, håndvasken eller på gulvafløbet på badeværelset siver langsomt ud, kan det være tegn på at kloakken er stoppet til. Er kloakken tilstoppet er det vigtigt, at du først og fremmest selv undersøger sagen, da du i de fleste tilfælde nemt selv kan løse problemet. 

Er gulvafløbet i brusekabinen tilstoppet, skyldes det i langt de fleste tilfælde, at sæberester og hår har sat sig fast. Prøv derfor at tage risten til gulvafløbet af og fjern alt skidt, der sidder fast i afløbet. Oplever du at håndvasken er stoppet til, kan du prøve at afmontere vandlåsen under vasken og rense den grundigt for snavs. 

Professionel kloakmester 
Har du stoppet toilet eller stoppet kloak, og kan problemet ikke løses med knofedt eller en svupper ikke løse problemet, skal der større kræfter til. Kontakt derfor en autoriseret kloakmester, som ved hjælp af slamsuger og andet professionelt udstyr nemt kan komme dig til undsætning.

Send til en kollega

0.078