Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
https://www.ethics.dk/ethics/eo#/d9cc0dcc-c2bb-4b1a-b842-0c4e3ec8ea3b/publicMaterial
Udbyder
Hjemrejsestyrelsen
Vindere
Kontrakt om uvildig hjemrejserådgivning
(14.12.2021)
DRC Dansk Flygtningehjælp
Borgergade 10, 3. sal
1300 København K
Udbud af kontrakt om uvildig hjemrejserådgivning
Hjemrejsestyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 41338210
Postadresse: Birkerød Kongevej 2
By: Birkerød
NUTS-kode: DK Danmark
Postnummer: 3460
Land: Danmark
Kontaktperson: Heidi Katja Petersen
E-mail: hekap@oes.dk
Telefon: +45 21226153
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/d9cc0dcc-c2bb-4b1a-b842-0c4e3ec8ea3b/homepage
Del II: Genstand
Udbud af kontrakt om uvildig hjemrejserådgivning
Hjemrejsestyrelsen ønsker med udbuddet af denne kontrakt at få etableret en Rådgivningstjeneste, som skal yde uvildig rådgivning om mulighederne for hjemrejse til afviste asylansøgere. Rådgivningstjenesten skal støtte op om udrejsemulighederne og motivere afviste asylansøgere til selv at overveje frivillig hjemrejse. Den uvildige rådgivning skal tilbydes som et supplement til den rådgivning, som Hjemrejsestyrelsen giver til asylansøgere efter endeligt afslag på asyl.
Opgaven består i at etablere en Rådgivningstjeneste, der skal varetage at yde uvildig rådgivning og vejledning til afviste asylansøgere. Formålet med Rådgivningstjenesten er at fremme frivillig hjemrejse for afviste asylansøgere. Rådgivningstjenesten skal støtte op om selve udrejsemulighederne og dermed motivere den afviste asylansøger til selv at overveje frivillig hjemrejse, uanset hvor lang tid den pågældende har været i udsendelsesposition.
Ordregiver har option på at forlænge kontrakten med 1 år på uændrede vilkår. Ordregivers option udløses ved skriftlig meddelelse til Leverandøren senest 6 måneder før udløb af kontrakten. Såfremt ordregiver ikke forlænger kontrakten, ophører denne automatisk ved udløbet af kontraktens løbetid.
Ved indgåelse af kontrakten er det forudsat, at omfanget af rådgivningen er ca. 800 rådgivningsforløb, fordelt på 1.000 asylansøgere.
I det tilfælde, at ordregiver vurderer, at der på baggrund af et øget antal asylansøgere er behov for flere rådgivningsforløb, kan ordregiver tilkøbe yderligere rådgivningsforløb ved at øge budgetrammen for den del der vedrører fast beredskab inkl. rådgivere/landeeksperter samt rammeudgift til tolke, transport, hotel, diæter og øvrig drift, jf. bilag 5.
Hvis ordregiver vælger at øge budgetrammen, sker det ved øgning efter følgende trin:
+ 15%, betyder, at det årlige budget øges til kr. 4.945.000.
+ 30%, betyder, at det årlige budget øges til kr. 5.590.000.
Ordregiver har mulighed for at udnytte option på tilkøb af yderligere rådgivningsforløb ved henvendelse til leverandøren med en frist på 1 måned. Optionen kan udnyttes én gang pr. budgetår. Udnyttes optionen i løbet af budgetåret, sker øgningen i årets budget forholdsmæssigt for det igangværende budgetår.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kontraktsummen udgør årligt op til kr. 4.300.000 i 2021-niveau. Den samlede kontraktsum udgør således op til kr. 17.200.000 i 2021-niveau. Såfremt optionerne dog udnyttes til fulde, vil den samlede maksimale kontraktsum udgøre op til kr. 27.950.000.
Beløbet udgøres af følgende optioner: (tilkøb af yderligere rådgivningsforløb på 30% svarende til en årlig kontraktsum på kr. 5.590.000 i 2021-niveau) + (forlængelse af kontrakten med 1 år) = kr. 5.590.000 x 5 år = kr. 27.950.000.
Den udbudte kontrakt er ikke opdelt i delkontrakter, jf. udbudslovens § 49, stk. 2, da der er synergi mellem opgaverne, og da opgaverne løses mest rationelt for både ordregiver og tilbudsgiver inden for én og samme kontrakt.
-------
Der ydes intet vederlag, honorar eller lignende for deltagelse i udbuddet. Heller ikke, hvis ordregiver måtte beslutte at aflyse udbuddet uden tildeling af kontrakt.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
1) en omsætning eller indtægter på kr. 20 mio. i gennemsnit for de seneste 2 reviderede regnskabsår, og
2) en positiv egenkapital ifølge det seneste årsregnskab.
Tilbudsgivers omsætning eller indtægter for de seneste 2 reviderede regnskabsår og egenkapital ifølge det seneste regnskabsår.
Tilbudsgiver har inden for de seneste tre år håndteret mindst tre lignende opgaver/kontrakter med afviste asylansøgere som personkreds. For referencen skal angives 1) en kort beskrivelse af opgaven, 2) dennes varighed, 3) kontraktsum og 4) opdragsgiver.
Tilbudsgiver har inden for de seneste tre år udført mindst tre tilsvarende opgaver/kontrakter med afviste asylansøgere som personkreds.
Tilbudsgiver er forpligtet til at overholde ordregivers arbejdsklausul i forbindelse med opfyldelse af kontrakten.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Ud over de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens §§ 135 og 136 finder de frivillige udelukkelsesgrunde i § 137 anvendelse i dette udbud . Der henvises til udbudslovens bestemmelser for den endelige og fuldstændige ordlyd af de nævnte bestemmelser.
--------------------------------------------------------------
Tilbudsgiver skal udfylde og aflevere ESPD’et som et foreløbigt bevis for udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3 nævnte forhold.
Inden beslutning om tildeling af kontrakten skal dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD'et fremlægges, jf. udbudslovens §§ 151 og 152.
En tilbudsgiver, der er omfattet af en udelukkelsesgrund er udelukket fra at deltage i udbuddet, medmindre tilbudsgiver har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138. Ordregiver kan alene udelukke en tilbudsgiver, hvis ordregiver har meddelt tilbudsgiver, at den pågældende er omfattet af en udelukkelsesgrund, og hvis denne ikke inden for en passende frist har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for dennes pålidelighed (self-cleaning). I forhold til hvad der tilstrækkelig dokumentation, henvises til udbudslovens § 138, stk. 3.
Som dokumentation for, at tilbudsgiver ikke er omfattet af en af udelukkelsesgrundene i § 135, stk. 1 og 3 samt § 137, stk. 1, nr. 2 og nr. 7, skal følgende fremlægges, jf. udbudslovens § 153:
- Et uddrag fra et relevant register eller tilsvarende dokument, der viser at tilbudsgiver ikke er omfattet af § 135, stk. 1, og et certifikat, der beviser, at tilbudsgiveren ikke er omfattet af § 135, stk. 3 og § 137, stk. 1, nr. 2 og nr. 7.
- Udsteder det pågældende land ikke disse former for dokumentation eller dækker disse ikke alle tilfældene i § 135, stk. 1 eller 3 og § 137, stk. 1, nr. 2 og nr. 7, kan de erstattes af en erklæring under ed eller en erklæring på tro og love, der er afgivet for en kompetent retslig myndighed mv., hvis edsaflæggelse ikke anvendes i det pågældende land.
For danske tilbudsgivere kan beviset bestå i en serviceattest. Hvis tilbudsgiver, en eller flere af deltagerne i sammenslutningen eller andre enheder er fra et andet EU/EØS-land, skal denne som udgangspunkt fremlægge de former for dokumentation, som fremgår af e-Certis.
-----------------------------------------------------------------
I forhold til dokumentation for økonomisk og finansiel kapacitet, skal tilbudsgiver fremlægge følgende dokumentation:
Omsætningen:
1) Årsregnskab (eller uddrag heraf) fra seneste 2 disponible regnskabsår med angivelse af, hvor den i ESPD’et oplyste omsætning fremgår, eller,
2) En erklæring på tro-og love om, at den i ESPD’et anførte ydelsesspecifikke omsætning er korrekt, underskrevet af en tegningsberettiget hos tilbudsgiveren.
Egenkapitalen:
1) Årsregnskab (eller uddrag heraf) fra seneste disponible regnskabsår med angivelse af, hvor den i ESPD’et oplyste samlede egenkapital og soliditetsgrad, herunder egenkapital og aktiver, fremgår.
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/
I henhold til LBK nr. 593 af 2.6.2016 om Klagenævnet for Udbud med senere ændringer, gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over udbud eller beslutninger omfattet af udbudslovens afsnit II, som ikke er omfattet af lovens stk. 1, skal, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort;
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen;
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. § 2, stk. 2, eller udbudslovens § 171, stk. 4;
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2, 2. pkt.
Har en ordregiver fulgt proceduren i lovens § 4, for at sikre, at en kontrakt ikke erklæres for uden virkning, jf. lovens § 7, stk. 3, skal en klage over, at ordregiveren i strid med udbudsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for ordregiverens beslutning om at tildele kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren, jf. lovens § 6, stk. 4, skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. § 3, stk. 1 eller 2, eller i den periode på 10 kalenderdage, som er fastsat i § 4, stk. 1, nr. 2. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i de nævnte perioder, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på naevneneshus.dk.
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk