23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2015/S 096-174105
Offentliggjort
20.05.2015
Udbudstype
Udbud efter forhandling

Udbyder

Hørsholm Kommune

Opdateringer

Rettelse
(23.12.2015)

Uafsluttet procedureKontrakten er ikke blevet tildelt

Aftale om drift af Plejecenter Margrethelund.


Hørsholm Kommune

Udbudsbekendtgørelse

Tjenesteydelser

Direktiv 2004/18/EF

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn, adresser og kontaktpunkt(er)

Hørsholm Kommune
Ådalsparkvej 2
Att: Helle Skude
2970 Hørsholm
DANMARK
Telefon: +45 48493702
Mailadresse: heps@horsholm.dk

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse for den ordregivende myndighed: http://www.horsholm.dk

Yderligere oplysninger fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Specifikationer og yderligere dokumenter (herunder dokumenter vedrørende den konkurrenceprægede dialog og et dynamisk indkøbssystem) fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

I.2) Type ordregivende myndighed
Regional eller lokal myndighed
I.3) Hovedaktivitet
Generelle offentlige tjenester
I.4) Kontrakt indgås på andre ordregivende myndigheders vegne
Den ordregivende myndighed indkøber på andre ordregivende myndigheders vegne: nej

Del II: Kontraktens genstand

II.1) Beskrivelse
II.1.1) Den ordregivende myndigheds betegnelse for kontrakten:
Aftale om drift af Plejecenter Margrethelund.
II.1.2) Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted for bygge/anlægsarbejdet, varerne eller tjenesteydelserne
Tjenesteydelser
Tjenesteydelseskategori nr. 25: Sundheds- og socialvæsen
Hovedleverings- eller hovedudførelsessted for bygge- eller anlægsarbejde, varer eller tjenesteydelser: Hørsholm Kommune.

NUTS-kode DK0

II.1.3) Oplysninger om offentlig kontrakt, rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Bekendtgørelsen vedrører en offentlig kontrakt
II.1.4) Oplysninger om rammeaftale
II.1.5) Kort beskrivelse af kontrakten eller indkøbet/indkøbene
Hørsholm Kommune har besluttet at sende driften af plejecenter Margrethelund i udbud.
Plejecenteret drives i dag af Rudersdal Kommune og består af 20 midlertidige og 15 faste pladser. Ved idriftsættelse af nærværende kontrakt vil de 20 midlertidige pladser blive konverteret til faste pladser, hvorfor de midlertidige beboere vil flytte med nuværende udbyder.
Det forventes, at kontrakten vil vedrøre den fulde daglige drift af plejecenteret, herunder:
— det sygeplejefaglige ansvar
— personlig pleje
— praktisk hjælp, herunder tøjvask samt rengøring af boliger
— rengøring af servicearealer og fællesarealer
— anretning og servering af måltider; varme måltider bliver leveret af anden aktør, men skal anrettes og serveres på margrethelund. de øvrige måltider leveres, tilberedes og anrettes på margrethelund.
— administration
— indvendig bygningsvedligeholdelse i mindre omfang
— fysioterapi, ergoterapi og vedligeholdende træning efter serviceloven
— aktiviteter for borgerne.
Det forventes umiddelbart, at det personale som i dag primært beskæftiger sig med de midlertidige beboere vil flytte med nuværende udbyder, mens det resterende personale vil blive virksomheds-overdraget.
Der er i dag 42 fastansatte og 7 timelønnede på Margrethelund. De fastansatte består af; 10 sygeplejersker, hvoraf en er afdelingsleder og en er centerleder, 11 sosu-assistenter, 17 sosu-hjælpere, 2 fysioterapeuter, 1 ergoterapeut samt 1 administrativ medarbejder.
Det personale, der primært beskæftiger sig med de nuværende 15 faste pladser, og som forventes virksomhedsoverdraget, består af 1 sygeplejerske, 6 sosu-assistenter og 11 sosu-hjælpere.
Driften af udvendige bygningsarealer varetages af Dansk Almennyttigt Boligselskab (DAB). DAB ejer boligarealerne og fællesarealer på plejecenteret. Borgerne indgår lejekontrakt med boligselskabet. For Margrethelunds servicearealer, som ejes af Hørsholm Kommune, er der indgået en administrationsaftale mellem DAB og Hørsholm Kommune. Disse lokaler vil blive stillet til rådighed for kommende leverandør.
Fremtidig leverandør forventes at anvende systemet Avaleo Omsorg som elektronisk omsorgsjournal til den faglige dokumentation.
Den samlede værdi anslås til ca. 15 000 000-20 000 000 pr. år. ekskl. moms.
Kommunen afgiver kontrolbud på kontrakten. Formålet med kontrolbuddet er at afklare, om en intern eller ekstern opgavevaretagelse vil være mest hensigtsmæssig. Der er således ikke tale om tilbud i traditionel forstand.
Kommunen vil — såfremt der kommer et tilstrækkeligt antal konditionsmæssige ansøgninger — udvælge 3 ansøgere, der således prækvalificeres til at afgive tilbud. Hertil kommer kontrolbud fra kommunen.
Udbuddet sker som en konkurrenceudsættelse af ydelser i henhold til udbudsdirektivets Bilag IIB. Der er således ikke tale om et EU-udbud, og kommunen er således ikke bundet af procedurereglerne i udbudsdirektivet ved gennemførelse af denne konkurrenceudsættelse.
Kommunen har valgt at gennemføre udbuddet som udbud med forhandling, men tager forbehold for at tildele kontrakten på baggrund af det første tilbud. Tilbudsgiver kan derfor som udgangspunkt ikke forudsætte, at der vil blive gennemført et forhandlingsforløb på baggrund af det indleverede tilbud.
II.1.6) CPV-glossaret (common procurement vocabulary)

85300000, 85311000, 85100000, 85144100, 85311100

II.1.7) Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb
Dette udbud er omfattet af WTO-aftalen om offentlige indkøb: nej
II.1.8) Delaftaler
Kontrakten er opdelt i delaftaler: nej
II.1.9) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2) Kontraktens mængde eller omfang
II.2.1) Samlet mængde eller omfang:
Anslået værdi eksklusive moms:
interval: mellem 135 000 000 og 180 000 000 DKK
II.2.2) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.3) Oplysninger om forlængelse
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Antal gange, der er mulighed for forlængelse: 1
Hvis der er tale om indkøbs- eller tjenesteydelseskontrakter, der kan forlænges: anslået tidsramme for efterfølgende kontakter:
måneder: 36 (fra tildeling af kontrakten)
II.3) Kontraktens varighed eller frist for dens opfyldelse
Varighed i måneder: 72 (fra tildeling af kontrakten)

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Kontraktbetingelser
III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges:
III.1.2) De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:
Betalingsbetingelser vil fremgå af udbudsmaterialet. Der henvises endvidere til påkrævet elektronisk fakturering og mulighed for ordre i henhold til lovbekendtgørelse nr. 798 af 28.6.2007 om offentlige betalinger m.v. med senere ændringer. Betalinger forventes at ske bagudrettet.
III.1.3) Retlig form, som kræves af den sammenslutning af økonomiske aktører, ordren tildeles:
En sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal hæfte solidarisk, og der skal udpeges en fælles befuldmægtiget, der er ansvarlig for kontakten til ordregiver.
III.1.4) Andre særlige vilkår
Der gælder særlige vilkår for opfyldelse af kontrakten: ja
Beskrivelse af de særlige vilkår: Det vil være et kontraktmæssigt krav, at ansatte hos leverandøren og eventuelle underleverandører, som medvirker til at opfylde kontrakten, sikres løn (herunder særlige ydelser), arbejdstid og andre arbejdsvilkår, som ikke er mindre gunstige end dem, der gælder for arbejde af samme art i henhold til en kollektiv overenskomst indgået af de inden for det pågældende faglige område mest repræsentative arbejdsmarkedsparter i Danmark, og som gælder på hele det danske område, jf. ILO-konvention 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter og cirkulære nr. 9471 af 30.6.2014. Ved »medvirker til at opfylde kontrakten« forstås arbejde udført i Danmark med henblik på kontraktens opfyldelse.
Leverandøren kan kontakte de(n) relevante arbejdsgiver- eller lønmodtagerorganisation(er) i forhold til hvilken overenskomst, der kan anses som repræsentativ inden for det pågældende faglige område.
III.2) Betingelser for deltagelse
III.2.1) De økonomiske aktørers personlige forhold, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregister
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: En erklæring på tro og love om, hvorvidt tjenesteyderen har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor tjenesteyderen er etableret, og i Danmark.
En erklæring på tro og love om, hvorvidt tjenesteyderen har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af skatter og afgifter i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor tjenesteyderen er etableret, og i Danmark.
En erklæring på tro og love om, hvorvidt tjenesteyderen er omfattet af udelukkelsesgrunde i medfør af udbudsdirektivets art. 45, stk. 3.

Tro og love-erklæringerne skal være aktuelle. Det er vigtigt, at tro og love-erklæringerne vedrører netop den juridiske enhed (f.eks. selskab), der afgiver anmodningen. Det bemærkes, at ordregiver har udarbejdet en formular til de krævede tro og love-erklæringer til brug for virksomhedens anmodning om prækvalifikation. Tro og love-erklæringerne kan downloades fra http://www.horsholm.dk/erhverv/udbud

Ved sammenslutning af tjenesteydere (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne gives for hver enkelt tjenesteyder.
III.2.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: For virksomheder, der er underlagt kravet om revisionspligt i henhold til årsregnskabsloven, skal der fremsendes revisorgodkendte regnskaber for de seneste 3 afsluttede regnskabsår, forudsat at virksomheden har eksisteret i 3 år. For så vidt angår det seneste årsregnskab, må der ikke være indeholdt et forbehold for fortsat drift.
For virksomheder, der ikke er underlagt kravet om revisionspligt i henhold til årsregnskabsloven, kan der alternativt fremsendes en revisorattesteret erklæring om virksomhedens økonomiske formåen, der ikke indeholder forbehold for fortsat drift, for så vidt angår det seneste årsregnskab.
Regnskaber for de seneste tre regnskabsår skal fortsat medsendes, forudsat at virksomheden har eksisteret i 3 år.

Såfremt virksomheden baserer sig på andre enheders formåen, skal virksomheden godtgøre, at virksomheden råder over de nødvendige ressourcer, f.eks. ved at medsende dokumentation for disse enheders forpligtelser i så henseende. Kommunen har udarbejdet en erklæring til brug herfor, som kan downloades fra http://www.horsholm.dk/erhverv/udbud

Ved sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysninger om økonomisk formåen angives for hver enkelt virksomhed. Det samme gælder virksomheder, som ansøger måtte forlade sig på. Hvis ikke bortses fra disse enheder.
Uanset udtrykket »skal« forbeholder ordregiver stig retten til at indhente yderligere oplysninger inden for rammerne svarende til § 12 i bekendtgørelse nr. 712 af 15.6.2011.
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves: Det er et krav, at virksomhederne ikke har en negativ egenkapital, og at der ikke, for så vidt angår det seneste årsregnskab, er taget forbehold for fremtidig drift i en eventuel revisorpåtegning.
III.2.3) Teknisk kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt:
Fremsendelse af en liste over de betydeligste tilsvarende tjenesteydelser, der er udført i løbet af de seneste tre år (referenceliste), afhængigt af hvornår den økonomiske aktør blev etableret eller startede sin virksomhed. Ordregiver ser gerne, at følgende oplyses for hver reference:
a) hvem ydelsen er leveret til
b) en kort beskrivelse af den leverede ydelse, og hvad den nærmere har omfattet
c) ydelsens værdi
d) tidspunkt for udførelsen
e) omfanget (antal borgere el. lign)
Med tilsvarende forstås følgende:
— Drift af plejecenter og andre ydelser inden for ældre — og sundhedsområdet, herunder hjemmepleje.
Såfremt virksomheden baserer sig på andre enheders formåen, skal virksomheden godtgøre, at virksomheden råder over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, f.eks. ved at fremlægge dokumentation for disse enheders forpligtelser i så henseende.

Kommunen har udarbejdet en erklæring til brug herfor, som kan downloades fra http://www.horsholm.dk/erhverv/udbud

Ved sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne om referencer gives for hver enkelt virksomhed.
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:
Mindst en tilsvarende reference fra drift af plejecenter indenfor de seneste 3 år.
III.2.4) Oplysning om reserverede kontrakter
III.3) Specifikke vilkår for tjenesteydelseskontrakter
III.3.1) Oplysninger om en bestemt profession
Udførelse af tjenesteydelsen er forbeholdt en bestemt profession: nej
III.3.2) Medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen
Juridiske personer bør anføre navne på og faglige kvalifikationer for de medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen: nej

Del IV: Procedure

IV.1) Type procedure
IV.1.1) Type procedure
Forhandling
Nogle ansøgere er allerede udvalgt (eventuelt som led i visse typer udbud med forhandling) nej
IV.1.2) Grænse for, hvor mange økonomiske aktører der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal økonomiske aktører: 3
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal kandidater: For så vidt angår antallet af virksomheder, som opfordres til at afgive tilbud, henvises til det under pkt. II.1.5) anførte. Kontrolbuddet indgår ikke ved opgørelsen af det anførte antal, idet kontrolbuddet automatisk er prækvalificeret jf. pkt. II.1.4). Begrænsning af ansøgere, der opfordres til at afgive tilbud vil ske efter en samlet vurdering af ansøgerne, hvor følgende forhold inddrages 1) dokumentation for de mest relevante leverancer af de tjenesteydelser jf. ydelsesbeskrivelsen i pkt. II.1.5) 2) dokumentation for stærk finansiel og økonomisk formåen i henhold til pkt. III.2.2).
IV.1.3) Reduktion af antallet af økonomiske aktører under forhandlingerne eller dialogen
Anvendelse af etapeopdelt procedure for gradvis at reducere det antal løsninger, der skal drøftes, eller tilbud, der skal forhandles nej
IV.2) Tildelingskriterier
IV.2.1) Tildelingskriterier
Det økonomisk mest fordelagtige bud vurderet på grundlag af de kriterier, der er anført i specifikationerne, i opfordringen til at afgive bud eller til at forhandle eller i det beskrivende dokument
IV.2.2) Oplysninger om elektronisk auktion
Der vil blive anvendt elektronisk auktion:: nej
IV.3) Administrative oplysninger
IV.3.1) Sagsnummer hos den ordregivende myndighed:
IV.3.2) Har der været tidligere offentliggørelse(r) om samme kontrakt?

Vejledende forhåndsmeddelelse

Bekendtgørelsens nummer i EUT: 2015/S 64-112775 af 1.4.2015

IV.3.3) Vilkår for adgang til specifikationer og yderligere dokumenter eller beskrivende dokumenter
Skal der betales for dokumenterne?: nej
IV.3.4) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
16.6.2015 - 12:00
IV.3.5) Dato for afsendelse til udvalgte kandidater af opfordringer til at afgive bud eller at deltage
25.6.2015
IV.3.6) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
dansk.
IV.3.7) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
IV.3.8) Åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om EU-midler
Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
VI.3) Yderligere oplysninger

Forud for denne udbudsforretning er der gennemført en teknisk dialog, jf. pkt. IV.3.2), jf. vejledende forhåndsmeddelelse 2015-064-112775. Materialet herfra kan findes på http://www.horsholm.dk/erhverv/udbud

Eventuelle spørgsmål og svar i forbindelse med afgivelse af anmodninger om prækvalifikation vil blive offentliggjort på ordregivers hjemmeside http://www.horsholm.dk/erhverv/udbud

Hjemmesiden vil ligeledes blive benyttet senere i udbudsprocessen.

Der afholdes informationsmøde vedrørende udbuddet den 30.6.2015 kl. 9:00-11:00 hos Hørsholm Kommune, Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm. Tilmelding er ikke nødvendig. Mødet vedrører navnlig information om udbudsmaterialet og processen. Materialet fra mødet vil efterfølgende blive lagt på http://www.horsholm.dk/erhverv/udbud

Der afholdes besigtigelse af plejecenter Margrethelund den 25.6.2015 kl. 10:00-12:00. Der er pligt til deltagelse i besigtigelsen. Tilmelding med oplysning om antal deltagere bedes sendt til heps@horsholm.dk senest d. 18.6.2015 kl. 12:00.

Såfremt samme juridiske enhed er del af eller på anden måde deltager i flere ansøgninger, f.eks. selv indgiver egen ansøgning, men samtidig indgår som deltager i et konsortium, der ansøger, skal ansøgerne sikre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud.
Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgivers tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende.
Ordregiver ser gerne, at prækvalifikationsanmodning med bilag fremsendes i 5 papirversioner samt i en elektronisk udgave, gerne som pdf-version (f.eks. på USB-stik). Ved eventuel uoverensstemmelse mellem den elektroniske version og papirversionen, har papirversionen forrang. Kuverten bedes mærket »Udbud-Plejecenter Margrethelund — prækvalifikation — må ikke åbnes i poståbningen«.

Deltagere kan indgå i konsortier i forbindelse med dette udbud. Konkurrence– og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet en standardaftale og en vejledning om at danne konsortier, der kan findes på www.kfst.dk. Deltagerne kan ligeledes indgå aftale med underleverandører således, at der etableres et hovedleverandør-/underleverandørforhold.

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne

Klagenævnet for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
2100 København Ø
DANMARK
Telefon: +45 39291000
Internetadresse: http://www.klfu.dk

VI.4.2) Indgivelse af klager
Præcise oplysninger om klagefrist(er): Der er ingen klagefrister. Dog gælder almindelige passivitetsbetragtninger.
VI.4.3) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om indgivelse af klager

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK
Mailadresse: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk
Fax: +45 41715100

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
15.5.2015

Send til en kollega

0.048