Millionindsprøjtning til virksomhed der gør proteser tilgængelige for alle
Det skal være muligt for benamputerede at leve et aktivt liv.
Det mener iværksætter og civilingeniør Lasse Werner Madsen, der gennem sin virksomhed Levitate sigter efter at gøre dyre proteser og dyrt udstyr mere tilgængeligt.
Virksomheden har netop modtaget 11 mio. kr. i investeringer, der skal booste firmaets tilstedeværelse i USA. Det skriver Innovationsfonden.
Lasse Werner Madsen fik selv amputeret sit ben som 14-årig, og oplevede dermed udfordringen ved at skaffe udstyr til at fortsætte med et aktivt liv. Det var baggrunden for, at han stiftede virksomheden i 2020.
Ifølge ham dækker kommuner og forsikringer ikke sportsudstyr, ligesom de dækker hjælpemidler. Dermed kan en slutbruger komme til at betale 150.000 kroner for en sportsprotese.
3D-printet hylster
Han stiller spørgsmålstegn ved, at man betragter sport som en aktivitet og ikke en nødvendighed.
- Jeg mener jo, det er fuldstændig modsatrettet - især når man ved, hvad fysisk aktivitet gør ved mennesker. Ikke mindst set i lyset af, at hovedårsagen til benamputationer faktisk er diabetes og livsstilssygdomme. Samtidig går man glip af fællesskaber, familieaktiviteter og velbefindende. Så det undrer mig, at man ser sådan på det. Men det har Levitate løst ved at gøre sport og fysisk aktivitet tilgængeligt for benamputerede, siger han til Innovationsfonden.
Over de sidste tre år har Levitate modtaget knap halvanden million kroner fra Innovationsfondens Innobooster-program. Med Innobooster-penge i ryggen, udviklede Levitate en sports-benprotese, som kan bruges med en eksisterende protese, som koster 12-14.000 kroner.
Levitate har flere end 1000 brugere af sportsprotesen på globalt plan.
Det nyeste produkt i porteføljen hedder Levitate Unleashed og er en fuld benproteseløsning, der består af et 3D-printet hylster, en aktiv hverdagsfod og en hurtig skifteløsning, der giver amputerede mulighed for at skifte mellem deres gåfod og løbeben.