Kommuner vil være bedre til implementering af velfærdsteknologi
En række kommuner ser velfærdsteknologi som en vigtig del af fremtidens velfærdssamfund, og derfor skal implementering og indkøb gøres smartest muligt.
Derfor har et konsortium med Danish Life Science Cluster i spidsen nu søgt om midler os Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til et projekt ved navn Impact - Implementering af AI og borgercentrerede teknologier.
Det skriver Danish Life Science Cluster.
Tanken med projektet er, at man skal kunne forebygge flere indlæggelser, der koster det danske samfund 2,2 milliarder kroner på årsbais, ved at finde løsninger til diagnostik og behandling i eget hjem.
Det indebærer et fokus på automatisering af screening og triagering af borgerne. Det skal blandt andet sikre trivsel hos kronikere gennem skærm- og appløsninger, og så skal der findes løsninger, der kan hjælpe borgerne med at kunne blive i eget hjem i forbindelse med diagnostik og behandling, eksempelvis point of care-udstyr og sensorløsninger.
Konsortiet består udover Danish Life Science Cluster af Middelfart, Næstved, Odsherred, Slagelse og Varde Kommuner, Innovationsklinikken, Aalborg Universitetshospital, Knowledge Hub Zealand og AI Centeret i Region Sjælland.
Med ansøgningen ønsker Danish Life Science Cluster at styrke samarbejde og netværk mellem de danske kommuner, og ambitionen er, at løsningerne i projektet skal kunne implementeres i andre kommuner, lyder det i meddelelsen.
Det forventes, at konsortiet får svar på ansøgningen senere på efteråret.