23948sdkhjf

Millioner til samarbejde om velfærdsteknologi

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har støttet et samarbejde mellem UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og fem kommuner med 18,9 mio. kroner. Målet er at sætte skub på udbredelsen af velfærdsteknologi

Et nyt samarbejde forventes at sætte fut i at få udbredt velfærdsteknologi til kommunerne.

Det er fem kommuner, der i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er gået sammen om at dele viden og erfaring inden for velfærdsteknologi. Projektet har netop fået en millionindsprøjtning fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse på 18,9 mio. kroner.

- Vi er en organisation i forandring, der er ved at omstille sig til fremtiden. De her projekter er helt sikkert med til at bidrage med noget god energi ind i omstillingerne og øge motivationen hos vores medarbejdere. Vi glæder os rigtig meget til at blive klogere på velfærdsteknologi og høste frugterne fra det gode samarbejde med UCL og de andre kommuner, udtaler Judith Poulsen, Chef for Sundhed & Rehabilitering i Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse.

Styrker studerende

Nordfyns Kommune er blot én ud af fem kommuner, der deltager i projektet. De øvrige er: Nyborg, Assens, Faaborg-Midtfyn og Helsingør Kommune.

Samarbejdet rummer seks projekter under navnet VISER - Velfærdsteknologisk Implementering, Skalering og Erhvervsfremme. Det er UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, der er tovholder på projektet, og det har en ekstra fordel.

- Forskning og udvikling er en integreret del af UCL’s DNA, der styrker vidensgrundlaget for de studerende, vi uddanner. Vi sikrer også, at vi som uddannelsesinstitution fortsat er relevant på højeste niveau. I VISER støtter vi implementering og skalering af velfærdsteknologi i kommunerne ved at anvende den nyeste forskning på området. Samtidig kommer vi helt tæt på virkeligheden og udviklingen til gavn for både nuværende og fremtidige studerende, men også det samfund, vi er en del af, udtaler Poul Skov Dahl, direktør for Kompetence- og Organisationsudvikling hos UCL, i pressemeddelelsen.

Adgang til kompetencer

Indtil videre er to virksomheder deltagende med deres produkter i samarbejdet. Det drejer sig om Mediccares robot til medicindosering og Digirehabs løsning til digital genoptræning.

Kommunerne har store forventninger til det offentlige-private samarbejde.

- Et tættere samarbejde med andre kommuner og leverandører vil give os adgang til anden viden og flere kompetencer. Igennem fælles sparring kan vi drøfte forskellige modeller, lære af hinanden samt sammenligne og måle effekten af de forskellige opgaveløsninger, lyder det fra Solveig Christiansen, Sundheds- og Ældrechef i Nyborg Kommune i pressemeddelelsen.

VISER er et 3-årigt projekt og løber fra 1. januar 2024 til 31. december 2026.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078