23948sdkhjf

Dansk firma gør medicinsk udstyr usynligt for kroppen

Et stort problem med indopereret medicinsk udstyr er, at kroppens immunforsvar vil forsøge at fjerne det, fordi kroppen ser det som et fremmedlegeme.

Det betyder, at eksempelvis sensorer, der kan måle værdier i kroppen, efter kort tid fejler, fordi kroppens immunforsvar indkapsler det medicinske udstyr.

Det vil den danske virksomhed Safe Implant Technology gøre noget ved, og nu har de modtaget støttekroner fra Eurostars til at gennemføre prækliniske forsøg med deres løsning.

Telemedicin kan få ny betydning

S.I.T. har udviklet og patenteret en overfladebehandling, der hedder GP5. Den fungerer ved, at kroppens normale immunreaktion lokalt undertrykkes omkring implantatet, så det medicinske udstyr ikke bliver angrebet og indkapslet.

- Vi mener, vi har at gøre med et banebrydende produkt, som vil kunne revolutionere målinger i kroppen og kunne gøre en stor forskel indenfor monitorering af vitale værdier for patienter. Telemedicin vil få en helt ny betydning, når patienter kan monitoreres i realtid på relevante parameter, udtaler teknisk direktør i S.I.T., Morten Olesen, i en pressemeddelelse.

S.I.T. har fået støtte fra Eurostars på 2,2 millioner kroner til at gennemføre prækliniske forsøg sammen med et konsortium bestående af en norsk og to danske partnere - alle unavngivne.

Efter Eurostars-projektet er det planen, at S.I.T. kan tage GP5 direkte videre til CE-mærkning, som de forventer at have i hus indenfor en kort årrække.

Om Safe Implant Technology

  • Holder til i Charlottenlund.
  • Udvikler en overfladebehandling, der kan gøre indopereret medicinsk udstyr usynligt for kroppens immunforsvar.
  • På den måde bliver udstyret - eksempelvis en sensor - ikke angrebet.
  • Beskyttelsen foregår lokalt og påvirker derfor ikke immunforsvaret andre steder i kroppen.
  • Har fået 2,2 millioner kroner i støtte fra Eurostars til at gennemføre prækliniske forsøg på vej mod at få CE-mærkningen.

Kilde: Safe Implant Technology

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089