Patent-ræs: Dansk virksomhed kæmper for at beskytte nyt medico-udstyr
Den danske plastvirksomhed Carmo vil ud på verdensmarkederne.
Selskabet står bag en ventil til urinposer og andre medicinalposer, som er kendetegnet ved at være sammenstøbt af to materialer, så en samleproces undgås.
Nu har de entreret med patent- og mærkevarebureauet Budde Schou med henblik på at patentere teknologien.
- Nu hvor vi har knækket koden til at støbe en drejeventil i ét stykke, skaber vi muligheden for at masseproducere ventilen omkostningseffektivt i Danmark. At produktet ikke skal samles af flere dele, medfører færre processer, færre fejl og dermed en lavere pris for kunden. Ulempen er, at det kun gør produktet mere attraktivt for andre at kopiere, og derfor har vi sat fuld speed på at få beskyttet rettighederne i rette tid, udtaler Claus Ishøy, CEO hos Carmo.
Udsat for kopier
Carmo specialiserer sig inden for avanceret sprøjtestøbning af plastløsninger til en bred vifte af industrier, herunder medicinsk teknologi, maritimt udstyr og industrielle applikationer.
Claus Ishøy fortæller, at innovation og nytænkning i selskabets produkter er en hjørnesten i virksomheden. Blandt andet er den nyligt patenterede ventil produceret med en reduceret mængde plast.
Hos Budde Schou lyder det, at virksomheder som Carmo gør klogt i at patentere sine idéer.
- Internationale selskaber går i stigende grad efter at kopiere varer fra danske producenter, der enten ikke har sikret sig en komplet patentbeskyttelse, eller som ikke tænker på at oprette ny beskyttelse, når et gældende patent nærmer sig sit udløb. Det lægger et voldsomt pres på virksomheder i forhold til sikring af fremtidig indtjening på produkter, som i langt de fleste tilfælde har været meget omkostningstunge at udvikle, udtaler Louise Floor Frellsen, der er european patent attorney hos Budde Schou.