23948sdkhjf

Efter 10 år med digital kræftløsning: Færre hospitalsbesøg og mindre medicinspild

Ti år med et digitalt spørgeskema har givet gode resultater på kræftafdelingen i 

Patienter, der skulle have kemobehandling, mødte tidligere op i ambulatoriet for at få vurderet deres tilstand. Først herefter blev behandlingen bestilt.

Det betyder lange ventetider eller forgæves hospitalsbesøg for kræftpatienter.

Men med en digital løsning er man kommet det til livs. Det oplyser Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

- Det var en uholdbar arbejdsgang, så for at imødegå udfordringerne begyndte vi at anvende PRO (patientrapporterede oplysninger, red.). Nu slipper patienterne for at køre forgæves til hospitalet, og vi bruger ikke længere tid på konsultationer, hvor vi konstaterer, at alt er fint, og at patienten kan få sin behandling, udtaler cheflæge på Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, Anni Ravnsbæk.

To dage før kemobehandlingen modtager patienterne et spørgeskema om deres tilstand. Dette bruger lægerne til at få et detaljeret billede, af hvordan patienten reagerer på behandlingen over tid.

Tidligere blev medicinen kasseret, hvis patientens tilstand ændrede sig. Nu bliver kemoblandingen først fremstillet, når det er nødvendigt.

- Det har hjulpet helt enormt på vores arbejdsbelastning. Vi har færre besøg fra patienterne og markant færre arbejdstimer involveret i behandlingerne for klinikerne. Det tager også tid at vurdere besvarelserne, det skal man ikke glemme. Men jeg vil klart anbefale PRO, og jeg tror ikke, der er nogen kliniker hos os, der kunne tænke sig en hverdag, hvor vi ikke havde PRO-løsningen, udtaler Anni Ravnsbæk.

Om PRO:

  • Kræftafdelingen udviklede PRO-løsningen i 2014 i samarbejde med AmbuFlex.
  • I alt har mere end 13.700 patienter brugt spørgeskemaet på Kræftafdelingen.
  • I løbet af de seneste 10 år har læger og sygeplejersker vurderet mere end 112.700 besvarelser fra patienterne.
  • PRO-løsningen bliver også anvendt på kræftafdelingerne på Regionshospitalet Gødstrup og Aalborg Universitetshospital samt i Region Sjælland.
  • Patientrapporterede Oplysninger er data om patientens helbredstilstand herunder symptomer, helbredsrelateret livskvalitet og funktionsniveau rapporteret af patienten selv.
  • AmbuFlex er Region Midtjyllands center for patientrapporterede oplysninger.

Kilde: Aarhus Universitetshospital.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078