23948sdkhjf

Europaminister Bjerre forsikrer at hendes job er permanent

Europapolitikken er vigtigt for Danmark, siger ny minister, som vil sikre vækst og gode konkurrencevilkår

Posten som europaminister er permanent, selv om anledningen til oprettelsen af posten skyldes Danmarks kommende formandskab i EU.

Det siger Marie Bjerre (V), som er udpeget til at passe regeringens europapolitik og forberede det EU-formandskab, som venter næste år.

- Det skal ses som et permanent ministerium og en styrkelse af europapolitikken for Danmark, siger Marie Bjerre på vej ind i Statsministeriet torsdag formiddag.

Det har været spekuleret i, hvorvidt regeringen ville have en permanent europaminister, eller om der var tale om en midlertidig opgave i forbindelse med det markant stigende arbejdspres frem imod og under Danmarks formandskab i EU i anden halvår af 2025.

Marie Bjerre svarer direkte adspurgt, at hun forventer at sidde på posten i resten af denne regeringsperiode.

- Det er en enormt vigtig opgave for Danmark og en vigtig opgave for Venstre. Europapolitikken er vigtig.

- Danmark skal sørge for, at vi får et styrket Europa, siger V-ministeren.

De danske prioriteter i EU, som Bjerre skal løfte, er ifølge statsministeren den grønne omstilling, Ukraine og sikring af Europas grænser.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) efter præsentationen af de nye ministre på Amalienborg.

- Det er en ny ministerpost. Det skal selvfølgelig ses i sammenhæng med, at vi om kort tid for alvor går i gang med forberedelserne til formandskabet i EU.

- Det er vigtigt, at vi har en minister, der kan bruge alle sine kræfter på at få gjort det formandskab så godt som overhovedet muligt, siger Mette Frederiksen.

Marie Bjerre, som forlader en post som digitaliserings- og ligestillingsminister, vil som europaminister arbejde med at sikre vækst og gode konkurrencevilkår for Danmark.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078