23948sdkhjf

Regionsrådsformand trækker sig for at blive håndbolddirektør

Trine Birk Andersen indstilles til at afløse Heino Knudsen som formand for Region Sjælland

Formand for Region Sjælland Heino Knudsen (S) trækker sig for at blive administrerende direktør for forbundet DanskHåndbold.

Det skriver DanskHåndbold på sin hjemmeside.

Han er også opstillet som folketingskandidat for Socialdemokratiet i Guldborgsundkredsen. I forbindelse med skiftet til DanskHåndbold dropper Heino Knudsen også sit folketingskandidatur.

Samtidig indstilles regionsrådsmedlem Trine Birk Andersen (S) til at afløse Heino Knudsen som formand for Region Sjælland. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Det er partierne bag konstitueringsaftalen af 17. november 2021 - Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale - der peger på Trine Birk Andersen.

Sagen behandles i regionsrådet 24. september, og Heino Knudsen fortsætter som formand indtil da.

Trine Birk Andersen har været medlem af regionsrådet siden 2017. Hun blev medlem af bestyrelsen for Danske Regioner i 2022.

Heino Knudsen starter som administrerende direktør i DanskHåndbold 1. oktober. Han har været regionsrådsformand for Region Sjælland siden 2018.

På DanskHåndbolds hjemmeside lyder det, at Heino Knudsen glæder sig "helt vildt".

- Det arbejde, jeg skal i gang med, er alt, hvad jeg drømmer om og kunne håbe på. Der er ingen tvivl om, at jeg bærer mange gode erfaringer med mig fra min tid i regionen, men jeg ved også, at jeg har meget at lære.

- Det er derfor med den største begejstring og en stor portion ydmyghed, at jeg sætter mig i stolen hos DanskHåndbold, siger Heino Knudsen ifølge DanskHåndbold.

Indtil nu har direktionen i DanskHåndbold udelukkende bestået af Henrik M. Jacobsen.

Forbundet er dog ved at udvikle en helt ny struktur, og derfor har man besluttet at styrke administrationen med en direktør yderligere.

Når Heino Knudsen starter som ny administrerende direktør, vil Henrik M. Jacobsen derfor fortsætte som direktør.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078