23948sdkhjf

Minister udpeger medlemmer af nyt Nævn for Sundhedsapps

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har udpeget otte medlemmer til Nævnet for Sundhedsapps, der skal hjælpe med at vurdere, hvilke sundhedsapps man som borger eller sundhedspersonale med fordel kan bruge

Brugen af digitale løsninger, herunder sundhedsapps, spiller en central rolle i at gøre sundhedsvæsenet mere robust i forhold til de udfordringer i form af mangel på arbejdskraft og flere med kroniske sygdomme, som vi står over for. Men det kan være svært for både borgere og sundhedspersonale at finde rundt i det store udbud, der findes af apps.

Det skal et ny nævn hjælpe med at finde rundt i. Nævnet medlemmer er netop blevet udpeget, oplyser Indenrigs- og sundhedsministeriet.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har nu sendt brev til de kommende otte medlemmer af nævnet. De er indstillet af relevante organisationer og foreninger og skal sikre en bred og repræsentativ sammensætning af nævnet.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) udtaler:

- De senere år er der kommet et hav af forskellige sundhedsapps, der kan være et godt supplement og støtteværktøj i for eksempel et behandlings- eller rehabiliteringsforløb. Men det er lidt af en jungle med de mange apps og udbydere. Derfor har vi besluttet at nedsætte et nyt udvalg, der skal være med til at skabe overblik over hvilke apps, der har en høj sundhedsfaglig kvalitet. Og i dag har jeg udpeget nævnets otte medlemmer på baggrund af indstillinger fra en række organisationer og foreninger.

Nævnet træder sammen i løbet af efteråret.

Medlemmer:

  • Formand: Erik Jylling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, indstillet af Danske Regioner
  • Næstformand: Ann Leistiko, Direktør i Lungeforeningen, indstillet af Danske Patienter
  • Medlem: Rikke Saltoft, IT-chef i København Kommunes Sundhedsforvaltning, indstillet af KL
  • Medlem: Bjarne Skjødt Hjaltalin, cheflæge og medlem i Lægeforeningens bestyrelse samt Udvalg for Digitalisering og IT, Lægeforeningen
  • Medlem: Niels Ulrich Holm, læge og medlem af PLO’s bestyrelse, PLO
  • Medlem: Christine Lønager Boesen, souschef for IT og Digital udvikling, Ældre Sagen
  • Medlem: Sarah Lindegaard, fagchef v. sundhed og life science, Dansk Erhverv
  • Medlem: Lene Laursen, vicedirektør, Medicoindustrien

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.566