23948sdkhjf

Hurtigere adgang til diabetes-sensorer i Region Midtjylland

Regionsrådet i Region Midtjylland har afsat flere penge til at få sensorer hurtigere ud til alle voksne med type 1-diabetes

Voksne mennesker med type 1-diabetes, der bor i Region Midtjylland og endnu ikke har fået en sensorbaseret glukosemåler, kan godt glæde sig.

For de kan få den tilbudt hurtigere end forventet.

Regionsrådet i den midtjyske region har i det netop vedtagne budget sat yderligere 12 millioner kroner af til nye sensorer i 2025.

Det oplyser Diabetsforeningen.

- Derfor har vi presset på for, at Region Midtjylland og Region Nordjylland skruede op for tempoet, for de har haltet efter de tre andre regioner, der ruller teknologien ud i år og næste år. Så det er glædeligt, at Region Midtjylland nu har lyttet og besluttet, at deres borgere skal have tilbudt sensorer to år hurtigere. Det er en sejr i kampen mod postnummerlotteriet og den vilkårlige tildeling af diabetesteknologi, som rammer mennesker med diabetes, udtaler viredirektør i Diabetesforeningen, Eva Tingkær.

Anbefalet af Behandlingsrådet

Behandlingsrådet, der er nedsat af regionerne selv, kom i foråret 2023 frem til, at der er en stor livstidsgevinst ved at tilbyde sensorbaseret glukosemåling til voksne med type 1-diabetes frem for en traditionel fingerprikker.

Hidtil har Region Hovedstaden, Sjælland og Syddanmark fulgt anbefalingerne fra Behandlingsrådet og tilbyder sensorer til alle voksne med type 1-diabetes inden udgangen af 2025.

Efter Region Midtjyllands nye budgetforlig halter kun en enkelt region meget efter de andre fire i tildelingen af sensorer. Det er Region Nordjylland, som først regner med at have tilbudt alle voksne med type 1-diabetes en sensorbaseret glukosemåler inden udgangen af 2028.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109