23948sdkhjf

Nyt projekt: Mindre plastikaffald på hospitaler

Roskilde Universitet skal i samarbejde med tre regioner forsøge at mindske plastikaffald

Skal bæredygtigheden ind på danske hospitaler, skal en del af engangsplasten ud.

Det vil Roskilde Universitet i samarbejde med en række aktører forsøge at føre ud i livet, lyder det i en pressemeddelelse.

 - Produkter og værnemidler af engangsplast er historisk set et ret nyt koncept. Vi skal forsøge at stoppe op og genoverveje, om nogle af de nuværende rutiner kan rulles tilbage. Kan man for eksempel spare engangshandsker ved at vaske hænder som før i tiden. Man behøver faktisk ikke have handsker på, når man vender en patient i sengen, udtaler Nikoline Oturai, post doc og projektets spids.

For indkøbsafdelingerne kan godt købe produkter, som er genbrugelige eller genanvendelige, men hvis de medarbejdere, der bruger produkterne, ikke forstår, hvordan man skal sortere eller genbruge dem, så gør det ingen forskel, påpeger Nikoline Oturai.

- Typisk er det ”dem på gulvet” som ser udfordringerne klarest og har kvalificerede bud på løsninger, som vil kunne fungere i hverdagen. Personalet har travlt og fokuserer på deres kerneopgave, så det kan være svært at få alle med på vognen, hvis de ikke kan se fidusen. Men det vil CircleHealth komme i forkøbet ved at inddrage så mange som muligt, udtaler hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11