23948sdkhjf

Styrk træningen af ældre og frigiv personaleressourcer

Digital understøttet træning i kommunerne sikrer stærkere og mere selvhjulpne borgere samt mere effektiv udnyttelse af personaleressourcer. Hos ExorLive, der har 10.000 digitale træningsvideoer, leverer de en samlet løsning til kommunerne, som gør det let for fx hjemmeplejen at hjælpe borgeren med forebyggende træning, der forbedrer funktionsniveauet og reducerer ydelser til pleje og praktisk hjælp.

Der er stor gevinst i at sætte ind med forebyggende træning både for borgeren, som får mere livskvalitet, men også for kommunerne, der sparer ressourcer i form af behandlinger.Genoptræning og forebyggende træning har også en stor betydning for, hvornår borgeren bliver afhængig af andres hjælp.

”Vi har mere end 10.000 træningsøvelser, der er tilgængelige på vores digitale platform. Ved at bruge de digitale træningsvideoer kan kommunerne sætte ind med forebyggende træning samt genoptræning. Videoerne er bygget op, så det er let for sundhedspersonalet fx hjemmeplejen at udføre træningen sammen med borgeren, som ikke er afhængige af besøg fra fysioterapeut eller ergoterapeut,” fortæller Anders Hoffmann der er landechef hos ExorLive, som gennem de seneste 20 år har arbejdet med arbejdsbesparende velfærdsteknologi.

ExorLive bliver brugt i 95 kommuner

Gennem de seneste år har ExorLive mærket en markant vækst; i dag bruger 95 af de danske kommuner de digitale træningsprogrammer fra ExorLives platform.

”Ud over genoptræning er vores nyeste tiltag den forebyggende træning, som vi samarbejder med flere kommuner om at tilbyde,” siger Anders Hoffmann og uddyber:

”Vi har tal, der viser, at vedligeholdende forebyggende træning sparer op til en times praktisk hjemmehjælp om ugen hos borgeren.”

ExorLive er for eksempel sammen med Haderslev og Thisted Kommuner gået sammen i et projekt, som skal styrke genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen i kommunerne med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Vi har mere end 10.000 træningsøvelser, der er tilgængelige på vores digitale platform. Ved at bruge de digitale træningsvideoer kan kommunerne sætte ind med forebyggende træning samt genoptræning. Anders Hoffmann, Landechef hos ExorLive

Stor effekt af træningsprogrammerne

Det gavner ikke bare borgerens livskvalitet at træne, men det er også arbejdsbesparende for kommunerne.

”Kommunerne er optaget af, hvordan de kan optimere træning og genoptræning af borgerne på tværs af faggrupperne, så det ikke kun er ergo- og fysioterapeuter, der står for træningen. Når andre faggrupper kan varetage træningen, styrker det intensiteten og udsætter behovet for en terapeut,” forklarer Anders Hoffmann.

Aarhus Kommune har målt, at de sparer over 20 % i pleje og praktisk hjælp, når sundhedspersonalet træner med borgeren i stedet for en terapeut.

Programmerne er nemme at gå til

De digitale træningsprogrammer er også med til at løse udfordringen med at skaffe personale, fordi de pædagogiske programmer bidrager til at arbejde smartere.

”Vi har sat data i system, så alt er samlet et sted, hvor det er nemt for kommunerne at bygge videre på de løsninger, de allerede bruger, og som personalet og borgerne kender,” siger Anders Hoffmann.

Læs meget mere på www.ExorLive.dk

Om:

ExorLive er Nordens førende leverandør af digitale værktøjer inden for træningsformidling og rehabilitering. Med kommunepakkerne er træning og bevægelse gjort let med velfærdsteknologi fra ExorLive. Sammen med Norden, kommuner og klinikker bygger ExorLive fremtidens digitale løsninger for god og tæt pleje.

Kilde: ExorLive

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078