23948sdkhjf

Forflytning med omtanke

Det danskproducerede loftliftsystem med den velkendte ellipseformede loftlift kommer til januar 2025 i en helt ny version. Skinnesystemet er fremstillet af genanvendt aluminium, der reducerer CO₂ aftrykket med 66 % på Scope 3 niveau. Liften vejer desuden kun 5.2 kg og dermed en yderligere reduktion af CO₂ aftrykket. Den innovative lift fra Winncare gør det lettere for sundhedssektoren at foretage et mere miljøbevidst valg.

Det er med en vis stolthed, at Winncare til januar 2025 præsenterer LUNA® X5, hvor skinnesystemet er fremstillet af minimum 75 % genanvendt aluminium.

“Vi har udviklet en helt ny loftlift, hvor vi har taget hensyn til den grønne omstilling i alle vinkler og hjørner af produktet. Vi er stolte af at være de første i branchen, som kan tilbyde et skinnesystem med lavere klimaaftryk,” forklarer Lise Krogager, Market Access Lead Portfolio Manager fra Winncare, der sælger hjælpemidler til sundhedssektoren i Danmark samt eksporterer til ca. 50 lande.

Optimeret på alle parametre

LUNA® X5 er en all-in-one lift, hvor samme lift kan dække behovet for 150 kg, 200 kg, 275 kg maks. brugervægt i en fastmonteret- eller en portable løsning. Desuden kommer liften med mulighed for ladning i skinne (in-line charging).

Skinnesystemet i genanvendt aluminium er udviklet og produceret i Danmark. Med LUNA® X5 er løftehøjden blevet optimeret, hvilket betyder, at systemet kan anvendes hvor som helst.

Den nye LUNA® X5 og skinnesystem er ikke blot kvalitet fra øverste hylde, men også et mere ansvarligt valg, som mange kommuner efterspørger. Den er let, vejer kun 5.2 kg, hvilket gør det nemmere for sundhedspersonale og teknikere at betjene og servicere liften – til gavn for trivsel og arbejdsmiljø. Vægten er desuden et yderligere parameter i at reducere det totale CO₂ aftryk.

”Vi har fokus på at fremme bæredygtighed i designprocessen og har haft ECO-design som bagtæppe for udviklingen af LUNA® X5. Det er endnu ikke et krav i vores branche, men vi vil gerne tage vores del af ansvaret og samtidig levere et mere ansvarligt produkt, som flere og flere i sundhedssektoren efterspørger,” fortæller Martin Mayland, Product Innovation Lead og ESG Ambassadør.

Det nye loftliftsystem reducerer CO₂-udledningen med 66 % på Scope 3 niveauet, hvilket omfatter de indirekte CO₂udledninger fra den totale værdikæde, som inkluderer udvinding og køb af aluminium hos leverandører, den globale transport, men også CO₂-udledninger relateret til brug og bortskaffelse af skinnerne.

Design, simplicity og sustainability

I udviklingen af LUNA® X5 har Winncare haft fokus på tre elementer: Design, simplicity og sustainability.

”Liften adskiller sig fra andre på markedet ved at være ellipseformet. Den er meget intuitiv at betjene for sundhedspersonalet og simpel at servicere for teknikerne. Endelig er der fokus på sustainability. Ud over det genanvendte aluminium er liftens levetid forlænget, vægten er reduceret og der er færre varenumre, når liften skal bestilles, samtidig med at alle dele i liften kan sorteres til genbrug eller genanvendelse,” forklarer Martin Mayland og Lise Krogager supplerer:

”Vi får tilbagemeldinger om, at den LUNA® model, der er på markedet nu, er omkring 50 % billigere at drifte end tilsvarende modeller. Det glæder os, fordi vi gerne vil tilbyde de bedste og mest effektive løsninger til både brugere, sundhedspersonale og teknikere. Med den nye LUNA® X5 forventer vi at kunne reducere vedligeholdelsesomkostningerne yderligere på baggrund af de optimeringer, som der er foretaget ifm. produktudviklingen af produktet

Læs mere på https://www.winncare.dk/

Om Winncare

  • 900 medarbejdere i Europa
  • 9 produktionssteder, 5 datterselskaber i Europa og salg ti over 50 lande
  • Over 45 års erfaring
  • Hos Winncare er 49,5 % af os kvinder
  • 83 % af de adspurgte medarbejdere mener, at Winncare er en god arbejdsplads.
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079