23948sdkhjf

Nordjyske diabetikere får tilbud om glukosemålere

Med ny bevilling vil Region Nordjylland også sikre bedre monitorering til borgere med diabetes

Region Nordjylland vil næste år kunne tilbyde alle voksne patienter med type 1-diabetes en sensorbaseret glukosemåler.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at vi nu hurtigere kan være med til at forbedre både behandling og livskvalitet hos nordjyske diabetespatienter. Glukosemåleren giver en mere præcis og løbende overvågning og gør det nemt for patienten at overvåge sit blodsukker uden at skulle prikke sig i fingeren flere gange om dagen, udtaler Lina Hundebøll Jespersen (V), formand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland.

Med en bevilling på 7 millioner kroner i Budget 2025 kan regionen udstyre yderligere 600 patienter med den nye teknologi.

I alt vil omkring 3.400 nordjyder med type 1-diabetes dermed få tilbudt en glukosemåler.

- Det er selvfølgelig en stor udgift her og nu, men teknologien øger patientens indsigt i sygdommen, så patienten i mindre grad har behov for at kontakte hospitalet eller sin egen læge. Hvilket igen mindsker presset på sundhedsvæsenet, lyder det fra Lina Hundebøll Jespersen.

Fået flere afslag

En af de diabetikere, som vil få glæde af den nye bevilling, er Kristian Bank Møller. For ham vil glukosemåleren betyde en markant forbedring af livskvaliteten.

- Jeg har søgt flere gange om at få en glukosemåler - endda med min læges anbefaling - men jeg har hver gang fået afslag. Så jeg er meget glad for den beslutning, der er truffet om at brede tilbuddet ud, siger han og tilføjer, at måleren især vil være en stor hjælp i forbindelse med motionsaktiviteter som cykling.

Region Nordjylland følger dermed Behandlingsrådets anbefaling fra 2023 om at indføre glukosemålere til alle patienter med type 1-diabetes over en toårig periode.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083