23948sdkhjf

Sundhedsapp lukker ned

Data om medicin og recepter flytter over i to mere populære apps

Medicinkort-appen, hvor borgere kunne få overblik over deres medicin og anmode om receptfornyelse, lukker ned i 2025.

Men oplysningerne forsvinder ikke, for allerede fra 1. oktober har de kunnet tilgås i Min Læge-appen, og i løbet af november bliver det samme muligt i MinSundhed-appen.

Det oplyser Sundhed.dk i en pressemeddelelse.

- Det er lidt vemodigt, men det vigtige for os er at gøre det så let at være patient som muligt. Medicinkort-appen har været et stort skridt på vejen, men i dag er der andre apps, som vi kan lægge medicinoplysningerne ind i. Det vil vi gerne gøre, så man som patient ikke skal bruge flere apps end højst nødvendigt, udtaler Anders Rokkjær, afdelingschef for Sundheds-it i Sundhedsdatastyrelsen, der har drevet Medicinkort-appen.

Fordel at samle i færre apps

Også Praktiserende Lægers Organisation (PLO) ser fordelene ved ændringen:

- Almen praksis ordinerer størstedelen af receptpligtig medicin i Danmark, og samtalen om medicin er ofte en naturlig del af kontakten mellem egen læge og borgeren. Derfor er det en stor fordel, at borgeren nu kan tilgå deres medicinoplysninger og kommunikere med deres læge om det på den samme app, lyder det fra formand Jørgen Skadborg.

MinSundhed og Min Læge er allerede meget udbredte blandt danskerne. MinSundhed har i 2024 haft over 3 millioner besøgende og er blevet downloadet over 6 millioner gange, mens Min Læge har over 2,5 millioner brugere.

- I forvejen ved borgerne, at de på vores app MinSundhed kan se mange vigtige sundhedsdata om dem selv og deres pårørende, så det er helt naturligt at føje medicinoplysningerne til her. Det giver borgerne endnu større mulighed for at holde styr på deres egen sundhed - nu både på appen og på portalen, hvor medicinoplysningerne jo også findes, siger Morten Elbæk Petersen, direktør for sundhed.dk.

I Min Læge kan man bl.a. skrive til sin læge, bestille tider og se oplysninger om diagnoser og prøvesvar. I MinSundhed kan man læse journaler fra sygehuset, se prøvesvar og holde overblik over aftaler med sundhedsvæsenet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078