23948sdkhjf

Studie viser fiskehuds overlegenhed til behandling af diabetiske fodsår

Nye markante resultater fra den største randomiserede kontrollerede undersøgelse

Der er gode nyheder for diabetes-patienterne.

Kerecis, som i fjor blev opkøbt af Coloplast, har offentliggjort resultaterne af en undersøgelse i New England Journal of Medicine Evidence.

Den viser, at produkterne baseret på fiskehud overgår standardbehandlingen af svære diabetiske fodsår af grad 2 og 3.

Det oplyser Kerecis i en pressemeddelelse.

- Odinn-undersøgelsen er skelsættende inden for behandling af diabetiske fodsår, især de mere komplicerede grad 2 og 3 tilfælde. Den giver overbevisende beviser for, at fiskehud kan redefinere standardbehandlingen, udtaler John Lantis, formand for Kerecis' videnskabelige rådgivningsudvalg.

- Med en solid metode og stærke resultater baner Odinn vejen for et lovende skifte i klinisk praksis, hvor behandling med fiskehud snart kan blive førstevalget ved håndtering af svære diabetiske fodsår, hvilket i sidste ende vil føre til bedre patientresultater og livskvalitet, lyder det videre fra John Lantis.

Et af de primære fund fra undersøgelsen var blandt andet, at 44 procent af diabetiske fodsår behandlet med Kerecis' fiskehudsprodukt var helet efter 16 uger sammenlignet med 26,4 procent ved standardbehandling.

Undersøgelsen, der omfattede 255 patienter fra 15 behandlingscentre i fire lande, er den største randomiserede kontrollerede undersøgelse hidtil om effektiviteten af biologiske hudsubstitutter til behandling af fodsår med eksponeret knogle og sener, oplyser Kerecis.

Det er cirka et år siden, Coloplast opkøbte islandske Kerecis. Indtil videre går det efter planen, har økonomi-direktøren Anders Lonning-Skovgaard tidligere fortalt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082