23948sdkhjf

Ambu-konkurrent får MDR-godkendelse til AI-udstyr

Olympus vil styrke endoskopiforretningen med AI-teknologi

Japanske Olympus styrker sin endoskopi-forretning.

Gennem datterselskabet Odin Medical har Ambu-konkurrenten fået sit MDR-certifikat til tre nye AI-baserede endoskopi-produkter.

Det oplyser Olympus i en pressemeddelelse.

Der er tale om de tre produkter Caddie, Cadu og Smartibd, som på forskellig vis kan bruges af sundhedspersonale i forbindelse med endoskopi.

- Vi er begejstrede for dette betydelige fremskridt inden for vores teknologiske innovation og patientpleje med vores vision om Intelligent Endoscopy Ecosystem. Disse løsninger repræsenterer et transformativt skift inden for endoskopi, hvor teknologien ikke kun leveres gennem nyt udstyr, men også gennem data, kunstig intelligens og kontinuerlig innovation, der styrker sundhedspersonalet og i sidste ende kan forbedre patientresultaterne, udtaler Miquel-Àngel García, Global Head of Endoscopy Solutions Ecosystem hos Olympus.

I pressemeddelelsen lyder det fra Olympus, at man agter at starte kommercialiseringen af de tre produkter i første kvartal næste år.

Olympus' nye AI-produkter

Caddie: AI-dreven enhed der kan hjælpe gastroenterologer med at opdage og karakterisere formodede kolorektale polypper og potentielle tidlige tegn på kolorektal cancer. Med både cloudbaseret computerstøttet detektion (CADe) og diagnose (CADx) hjælper den klinikere med at analysere vævets visuelle egenskaber.

Cadu: Er beregnet til at hjælpe med at analysere dysplasi hos patienter med sygdommen Barretts øsofagus under endoskopiprocedurer og analysere data i realtid for endoskopister.

Smartibd: AI-løsning designet til at hjælpe klinikere med at analysere colitis ulcerosa under koloskopiprocedurer. Den behandler koloskopi-videoer og giver indsigt i realtid for at hjælpe med at karakterisere væv.

Kilde: Olympus

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078