23948sdkhjf

Én kommune lugtede lunten: Nægtede at betale til konkursramt høreapparat-selskab

I januar 2023 gik Sinitone konkurs.

Igennem flere år havde virksomheden fået millioner i tilskud fra kommuner og regioner. Sinitones forretningsmodel gik ud på at køre ud til borgerne og give dem en høretest, og efterfølgende tilbyde dem et høreapparat. Det offentlige giver tilskud til høreapparater, og i alt fik Sinitone udbetalt 81,4 mio. kr. fra offentlige kasser. Det skriver Ekstra Bladet.

En enkelt kommune sagde dog fra. Hos Lolland Kommune studsede man over de fakturaer, man fik fra Sinotone, hvor priserne både var højere end konkurrenternes, ligesom der manglede information om, hvilke høreapparater der var udleveret. Sinotone havde sendt flere fakturaer på samme borger, og man undrede sig også over, at Sinitone søgte om tilskud så snart de havde tilbudt kunden en høreprøve.

- Det var netop på grund af fejlopkrævninger, hvor der ikke var grundlag for udbetaling, da der ikke forelå en gyldig bevilling. Det anså vi for værende grænsende til svindel. Pengene blev aldrig betalt retur, skriver kommunen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i kommunens korrespondance med Sinotone, og i godt halvandet var der dialog mellem parterne.

I alt krævede Sinitone 644.383,30 kr. af Lolland Kommune - penge som kommunen nægtede at betale.

Derfor stævnede Sinitone kommunen, men retssagen blev aldrig til noget på grund af konkursen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063