23948sdkhjf

Ny rapport: Mennesker med demens har gavn af systematiske indsatser

Ny SFI-rapport.
Ny SFI-rapport viser, at en systematisk og individuelt tilpasset indsats kan bedre forholdene for både personale og borgere med demens.

SFI har evalueret effekten af særlige indsatser i form af blandt andet kompetenceudvikling og beboerkonferencer på ni plejecentre. Resultaterne viser, at der er sket markante forbedringer i løbet af projektperioden. Større indsigt i den nyeste viden og fokus på den enkelte borgers behov og situation har været nogle af hjørnestenene i indsatserne.

En central indsats har været kompetenceudviklingsforløb, der har givet indsigt i den nyeste viden om arbejdet med borgere med demens. Denne viden peger på, at en effektiv pleje kræver individuelle indsatser, som kan planlægges og udvikles ved at afholde beboerkonferencer. Her mødes plejepersonalet og sætter fokus på nogle få borgere ad gangen. De gennemgår, hvad der er gjort siden sidst, og hvad der virker i forhold til den enkelte borger.

Indsatserne har været fokuseret på den gruppe af borgere med demens, der har udadreagerende adfærd – som trusler om vold og fysisk vold over for plejepersonalet.

"Det tyder på, at de systematiske indsatser for denne gruppe af borgere er med til at mindske den krænkende adfærd over for personalet markant. Det øger trivslen for både borgeren med demens og personalet," vurderer seniorforsker Jan Hyld Pejtersen.

Undersøgelsen er bestilt og finasieret af Socialstyrelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062