Nye metoder skal forebygge magtanvendelse på botilbud
København, Aarhus og Frederikshavn har fået støtte fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold til at afprøve- og tage to nye metoder i brug.
Puljen støtter personalet med at afprøve og bruge metoden "Feedback Informed Treatment" (FIT) og tilgangen "Low Arousal". Undersøgelser indikerer, at "Low Arousal" kan sænke omfanget af trusler, vold og magtanvendelse på botilbud, og det er bevist, at metoden FIT mindsker risikoen for vold på botilbud.
"Det er ekstremt vigtigt, at mennesker med svære psykiske lidelser ikke oplever fysisk magt på botilbuddene, medmindre det er strengt nødvendigt. De skal mødes og behandles med respekt. Omvendt skal vi ikke bare lukke øjnene, hvis beboere farer op og bliver voldelige. Dét kan hverken beboerne selv eller personalet være tjent med. Derfor er jeg glad for, at de tre kommuner nu prøver de nye metoder af, så vi kan få konfliktniveauet ned og forebygge, at magtanvendelse bliver den sidste udvej", siger Socialminister Manu Sareen.