23948sdkhjf

Nyt pakkeforløb for analkræft

Det nye pakkeforløb skal implementeres af regionerne senest d. 1. januar 2015. De patientforløb, der starter, efter den nye pakke er implementeret per 1. januar 2015, vil blive medtaget i opgørelsen for 1. kvartal 2015 i den nationale monitorering af kræftpakkeforløb.
Pakkeforløbet for analkræft er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen med rådgivning fra en arbejdsgruppe sammensat af faglige repræsentanter fra regionerne, lægefaglige selskaber, medlemmer af Dansk Anal Cancer Gruppe (DACC), sygeplejersker med flere.

Pakkeforløbet tager udgangspunkt i kliniske retningslinjer udarbejdet af DACC. Det beskriver faserne i et standardforløb for patienter med kræft i endetarmsåbningen, hvor de enkelte trin er tilrettelagt som tids- og indholdsmæssigt veldefinerede begivenheder, der som udgangspunkt følger et på forhånd booket forløb.

Pakkeforløbet omfatter hele forløbet, fra mistanken opstår, gennem udredning, behandling og til og med efterforløbet. I pakkeforløbet angives forløbstider for de enkelte elementer.

Formålet med pakkeforløbet er, at alle patienter skal opleve et veltilrettelagt fagligt forløb under udredning og behandling med det formål at forbedre prognosen og livskvaliteten for patienterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078