23948sdkhjf

Social arv eller hårdt arbejde?

Forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har undersøgt, om kvinder med social- og sundhedsarbejde er mere tilbøjelige til at udvikle lændesmerter senere i livet, hvis deres forældre er ufaglærte.
1661 kvinder med social- og sundhedsarbejde har deltaget i undersøgelsen, der viser, at der statistisk set ingen sammenhæng er mellem forældrenes sociale status i barndommen og risikoen for at udvikle lændesmerter som følge af fysisk hårdt arbejde senere i livet.

Uanset, hvilken socialøkonomisk fortid deltagerne i undersøgelsen havde, gav fysisk hårdt arbejde en risiko for at udvikle lændesmerter som voksen.

"Faktisk viste den gruppe, hvis forældre havde haft et job, der krævede en længerevarende uddannelse, sig at være på nogenlunde samme niveau som gruppen med ufaglærte forældre. Med andre ord havde både akademikerbørn og børn af fabriksarbejdere nogenlunde lige stor risiko for at udvikle lændesmerter som følge af fysisk hårdt arbejde senere i livet", siger Ph.d. Marie Birk Jørgensen, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

kilde: NYT fra NFA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079