23948sdkhjf

Undersøgelse: Kommuner overholder ikke altid reglerne om løntilskud

Ankestyrelsen har set nærmere på 111 sager om løntilskud og virksomhedspraktik. Undersøgelsen viser, at reglerne ikke bliver fulgt i syv procent af sagerne.
Ifølge loven skal kommunerne blandt andet undersøge flere ting, før der kan siges ja til at ansætte medarbejdere i løntilskud eller virksomhedspraktik. For det første skal der være et rimeligt forhold mellem medarbejdere uden løntilskud, medarbejdere med tilskud og personer i virksomhedspraktik. For det andet skal ansættelse i løntilskud betyde en nettoudvidelse af antallet af medarbejdere i den konkrete virksomhed. Endelig har de ansatte ifølge reglerne krav på at blive hørt i forbindelse med løntilskud og virksomhedspraktik.

Ankestyrelsens undersøgelse viser, at reglerne ikke bliver overholdt i otte af de 111 sager. Det svarer til syv procent af sagerne.

Loven bliver fulgt i 63 af sagerne, det vil sige 57 procent af sagerne

I de sidste sager mangler der så væsentlige oplysninger, at det ifølge Ankestyrelsen er umuligt at afgøre, om kommunerne følger reglerne.

Ankestyrelsen anbefaler derfor, at kommunerne bliver bedre til at belyse sagerne. Ankestyrelsen kommer i undersøgelsen også med flere forslag til, hvordan blanketterne til virksomhedspraktik og løntilskud kan gøres bedre.

Læs undersøgelsen her:

http://ast.dk/publikationer/prakisunders...

kilde: Ankestyrelsen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063