23948sdkhjf

Ny undersøgelse om vold på bosteder

Mere end hver anden medarbejder på bosteder for sindslidende har været udsat for vold i løbet af det sidste år og næsten 8 ud af 10 har været udsat for trusler om vold , viser en ny undersøgelse fra FOA.
FOAs formand Dennis Kristensen kalder tallene for skræmmende.

"I sidste måned oplevede vi det værst tænkelige, da en social- og sundhedsassistent blev stukket ihjel af en beboer på et bosted. Drab hører heldigvis til sjældenhederne. Men antallet af medarbejdere, der bliver udsat for vold som slag, skub og spark er skræmmende højt," siger han.

Dennis Kristensen finder det helt uacceptabelt, at tre ud af fire medarbejdere på bostederne har været ude for at arbejde alene, hvor der var risiko for vold i løbet af det sidste år.

"Det må aldrig være en del af jobbet, at man risikerer at blive udsat for vold eller trusler om vold. Derfor må arbejdsvilkårene på bostederne, herunder normeringerne, langt højere op på politikernes dagsorden. Når der, som vi har set det i løbet af de senere år, bliver nedlagt sengepladser på de psykiatriske hospitaler, og patienter derfor bliver sendt hjem eller videre i systemet uden at være færdigbehandlet, så opstår der problemer andre steder. Det bliver politikerne altså nødt til at forholde sig til", siger han.

FOA opfordrer derfor ministre, arbejdsgivere og faglige organisationer til at gå sammen og lave en landsdækkende handleplan, som sikrer et voldsfrit arbejdsmiljø.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078