23948sdkhjf

Også De Radikale er splittet i dagpengespørgsmålet

En del af det radikale bagland ønsker genoptjeningsperioden for at få dagpenge gjort kortere, viser rundspørge
Det er tilsyneladende ikke kun i regeringens socialdemokratiske bagland, at der er ønsker om at ændre i den udskældte dagpengereform.

Også blandt De Radikales kommunal- og regionspolitikere samt lokalformænd er der røster, der vil have forkortet genoptjeningsperioden. Den ligger i øjeblikket på 52 uger.

Det viser en rundspørge, som Ritzau har lavet forud for partiets landsmøde i weekenden.

I alt 160 lokalformænd og kommunal- og regionsrådspolitikere er blevet spurgt. Af de 66 personer, der har svaret på spørgsmålene, ønsker de 26, at genoptjeningsperioden bliver forkortet.

31 mener dog - i tråd med partitoppen - at genoptjeningsperioden skal beholdes på de 52 uger, som man blev enige om i 2010.

Meldingen fra det radikale bagland er interessant, da De Radikale - i modsætning til regeringspartneren Socialdemokraterne - stemte for aftalen i 2010 og lige siden har været en af de skarpeste forsvarere af den ellers udskældte reform.

Ud over De Radikale blev reformen stemt igennem af Venstre og Konservative, der dannede regering, samt Dansk Folkeparti.

Ud over at fordoble genoptjeningsperioden til 52 uger blev selve dagpengeperioden skåret ned fra fire til to år.

Mens det altså var den tidligere VK-regering, der gennemførte reformen, er det den nuværende regering, der har bakset med dens konsekvenser.

Man troede i sin tid, at kun cirka 4000 ville miste retten til dagpenge på baggrund af reformen, men det tal har siden vist sig at være på over 40.000.

Regeringen har gennemført en række tiltag for at hjælpe de personer, der har mistet retten til dagpenge. Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er det 4700 personer, som står tilbage uden hverken job, SU, kontanthjælp eller anden forsørgelse.

SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har dog krævet nye justeringer af systemet og blandt andet foreslået en kortere genoptjeningsperiode.

Regeringen vil dog ikke justere i reglerne, før dagpengekommissionen er kommet med sine anbefalinger til et nyt system. Det sker senest ved udgangen af næste år.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063