23948sdkhjf

Faste læger giver tryghed på plejehjemmet

Plejehjemmet Slottet i København har deltaget i det to-årige pilotprojekt "Fast tilknyttede læger på plejecentre".
Når man i dag flytter på plejehjem, vil man normalt enten beholde sin egen læge eller blive tilknyttet en ny læge i lokalområdet. Det betyder, at de enkelte plejecentre kan have tilknyttet rigtig mange forskellige praktiserende læger til beboerne. Og det kan være svært at håndtere i hverdagen, samtidig med at det kan gøre det vanskeligt at skabe sammenhæng i plejen og behandlingen af beboerne.

Syv plejecentre fordelt på fem kommuner har i to år haft en fast læge tilknyttet. Plejehjemmet Slottet i København har deltaget i pilotprojektet, og her oplever man, at samarbejdet mellem plejepersonalet og lægen er blevet styrket markant. Og det har været en gevinst for både beboere og medarbejdere.

"Det giver en tryghed for beboeren, at der er en fast læge, som man kender, og som kommer jævnligt. Det giver også en tryghed for os. Det er en fordel, at vi har en fast læge at sparre med, og som vi hurtigt og nemt kan komme i kontakt med", fortæller SOSU-assistenter Susanne Rønne Petersen og Maja Vang fra Plejehjemmet Slottet i København.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Magasinet Pleje (udkommer i dag fredag den 3. oktober). Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.magasinetpleje.dk/nyhedsbrev/... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078