23948sdkhjf

Åbent hus på plejecentret

Ældrelivet på et plejehjem behøver absolut ikke at være trist og indholdsløst, lyder det fra plejepersonalet i Mariagerfjord Kommune, der derfor arbejder aktivt for at skabe et godt ældreliv for beboerne. Og nu inviterer plejecentrene i Distrikt 2 alle til at komme og opleve det.
Det er nye tider og en ny generation af ældre med et andet syn på det gode ældreliv, og derfor skal plejecentrene være nytænkende og følge med tiden, siger distriktsleder Hanne Virkman.

"Der er stadig "fut" i vores ældre generationer, når de kommer på plejecentre; de vil opleve og stadig være en del af det aktive liv. Betydningen af at være noget for nogen har stor værdi – og mange af de ældre indgår nye venskaber, når de flytter ind på et plejecenter". fortæller hun.

Kommunens plejecentre tilbyder både de mere traditionelle aktiviteter, som strikkeklub og mandeklub, men der er også alternativer såsom smykkefremstilling, markedsdage og OL afholdt sammen med dagplejebørn i nærområdet.

Maden skal smage og dufte

I Plejedistrikt 2 fokuserer personalet også på, at beboerne får god mad. Et nyt tiltag er f.eks., at personalet laver brunch med blandt andet æg, bacon og pandekager.

Undersøgelser af Mariagerfjord Kommunes ældre viser, at noget af det mest værdsatte ved et måltid er duften. Ikke alle plejecentre i Distrikt 2 laver deres mad på adressen. Men de steder, der ikke laver hovedmåltidet selv, gør meget ud af at tilberede f.eks. duftende og velsmagende bagværk og appetitvækkere til eftermiddags- og aftenkaffe, og der er også fokus på, at oplevelserne og rammerne er indbydende, fortæller Hanne Virkman.

Distrikt 2 vil gerne vise deres bud på det gode ældreliv og inviterer derfor alle til Åbent Hus. Her vil være rundvisning, smagsprøver og et lille kig ind i, hvilke aktiviteter de forskellige plejecentre tilbyder.

Der er Åbent Hus på Plejecenter Fjordvang i Mariager og Plejecenter De Gamles Gård i Assens lørdag den 10. maj og på Plejecenter Solgaven i Hobro og på Odinsgård i Onsild lørdag den 24. maj.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078