23948sdkhjf

Enhedslisten: Demente skal ikke bedøves

Debatindlæg af enhedslistens socialordfører Finn Sørensen.
Det er helt uacceptabelt at en af de svageste ældregrupper – de demente – overmedicineres med morfika. Her er tale om mennesker der ikke selv kan give samtykke til behandling og som tilsyneladende ikke bare overbehandles, men også behandles med morfinplastre med en meget kraftig bivirkningsprofil

Det er svært at sige sig fri for mistanke om, at man bedøver de demente, fordi der ikke er tilstrækkeligt personale til at tage sig af dem. Senest har vi et eksempel fra Odense, hvor normeringen til en demensafdeling med 130 patienter er tre ansatte i nattetimerne. Men demente skal ikke bedøves, de skal have kærlig omsorg og højt kvalificeret behandling af faguddannet personale.

Vi har stillet en række spørgsmål til sundhedsministeren og kalder nu ministeren i samråd. Vi vil gerne høre ministerens svar på, hvorfor medicineringen af morfin generelt er så omfattende i forhold til de ældre, men også om hvorfor så mange sårbare ældre får de her morfinplastre når man i andre lande specifikt fraråder at bruge dem?
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125