23948sdkhjf

Pensionsformand: Fagbosser kører sololøb om Dong-køb

Bestyrelsen har ikke behandlet et kommende bud på Dong, siger formanden for pensionsselskabet PKA.
Fire højtprofilerede fagforeningsbosser lod i weekenden forstå, at der stod milliarder af kroner fra fire pensionsselskaber, hvor de også sidder med ved bordet, klar til at matche buddet fra Goldman Sachs på 19 procent af energiselskabet Dong.

Men i pensionsselskabet PKA slår formanden Bent Hansen, der også er formand for Danske Regioner, nu fast, at det ikke er et tilbud, der kommer fra PKA's bestyrelse, for der har man ikke diskuteret det.

Det må stå for næstformanden, Grete Christensens, egen regning.

- Jeg opfatter det som om, at det er de fire personer, der er kommet med et initiativ, siger Bent Hansen til Ritzau.

- De har jo en fagforeningskasket på, og så er de med i disse pensionsselskaber, og de beder så om en ny forhandling med Finansministeriet, har jeg set.

PKA var tidligt i forløbet inde for at vurdere, om man ville være med til at investere i Dong. Men man fandt det ikke interessant nok.

Derfor skal der også komme noget nyt frem, som gør det attraktivt, før bestyrelsen i PKA eventuelt slår til, understreger Bent Hansen.

- Vi har det overordnede formål at varetage medlemmernes interesse, og det skal vi selvfølgelig gøre, siger han.

- Men kommer de tilbage med noget, vil vi seriøst se på, om der kan opstilles regnestykker, der viser, at det passer med den måde, vi normalt investerer på.

PKA står som ejere af dele af en vindmøllepark i Kattegat sammen med Dong.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078