23948sdkhjf

Flere forbrændringer efter brug af bioethanol

Rigshospitalets brandsårsklinik oplever en stor stigning i antallet af patienter, der bliver indlagt med alvorlige brandsårsskader efter brug af brandbare væsker, der indeholder bioethanol
Personalet i Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet oplever hver sommer en øget tilgang af patienter, der er blevet slemt forbrændte - ofte i forbindelse med optænding af grill. Men i år oplever personalet en ny og meget alvorlig tendens.

"Inden for de seneste 14 dage har vi set en markant stigning i patienter, der har fået alvorlige forbrændinger på grund af brug af bioethanol. Det er alt fra mindre skader til livstruende forbrændinger", fortæller Jakob Astrup, 1. reservelæge i Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet.

Bioethanol findes i mange brandbare væsker og bruges i stigende grad i f.eks. grillstartere og som optænding i udendørs lamper, pejse, etc. Det særlige - og særligt farlige - ved bioethanol er, at det har et meget lavt brændpunkt, og derfor antænder det hurtigere end andre brandbare væsker. Desuden fordamper Bioethanol allerede ved 13 grader, og derfor fordamper det hurtigt i sommervarmen. Det er dampene, der er farlige, da det oftest er dem, der giver de store brandsårsskader.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062