23948sdkhjf

Regionsrådsformand: Sundhedsstyrelsen løber fra aftale

Vi havde en klar aftale, lyder det fra Region Sjællands og Region Hovedstadens regionsrådsformænd.
På et møde i mandags blev Region Hovedstaden, Region Sjælland og Sundhedsstyrelsen enige om en proces, der gradvist skal sikre borgerne behandling for store blodpropper på Roskilde Sygehus, fortæller regionerne. Af dagspressen fremgår det, at Sundhedsstyrelsen afviser en sådan aftale. De to regioner forventer, at Sundhedsstyrelsen holder ord.

"Det er helt uforståeligt, at Sundhedsstyrelsen løber fra en klokkeklar aftale. Allerede i august fik jeg af Sundhedsstyrelsens direktør Else Smith en generel accept af, at vi kunne gå i gang med at udvide behandlingen af akutte blodpropper på Roskilde Sygehus. På et møde i mandags, hvor min formandskollega fra Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, også deltog med Sundhedsstyrelsens direktør, blev dette tilsagn gentaget, og vi opnåede en entydig fælles forståelse af, at vi kan forvente at fortsætte opbygningen når vi er parate til det. Det er meget bekymrende, at vi ikke kan stole på de aftaler, vi laver med Sundhedsstyrelsen", siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden supplerer:

"Der er ingen tvivl i mit sind. Vi havde en klar aftale med Sundhedsstyrelsen. Der har hersket faglig uenighed om, hvad de lange transporttider betyder for overlevelsen ved akut stor blodprop. Derfor er vi to regioner, der er gået sammen for at sikre ny viden herom til gavn for borgerne", siger hun.

På mødet med Sundhedsstyrelsen deltog foruden de to regionsrådsformænd også koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, og koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, fortæller regionerne.

Region Sjælland har tidligere ansøgt Sundhedsstyrelsen om tilladelse til at udføre akutte ballonudvidelser på Roskilde Sygehus, men fik efter ni måneders sagsbehandling et kortfattet og ubegrundet afslag, lyder der fra Region Sjælland. Region Hovedstaden og Region Sjælland har siden foråret været i dialog med Sundhedsstyrelsen om et fælles udviklingsarbejde, hvor Rigshospitalet og Roskilde Sygehus i et tæt samarbejde gradvist udvider den eksisterende behandling af planlagte operationer til også at omfatte mere komplekse patienter og patienter, der i forvejen er indlagt på sygehuset. Når denne første fase er succesfuldt evalueret vil samarbejdet gradvist udvides til andre og flere typer patienter. Endelig blev det på mødet aftalt, at den konkrete samarbejdsaftale mellem Rigshospitalet og Roskilde Sygehus skulle drøftes nærmere med Sundhedsstyrelsen, fortæller regionen. Samarbejdsaftalen forventes færdig i løbet af den kommende måned.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188