23948sdkhjf

FAKTA: Så længe venter patienter i Danmark på en diagnose

Patienter har krav på en diagnose inden for en måned. Her kan du se, hvor ofte regionerne lever op til loven.
Danske patienter fik 1. september 2013 ret til hurtig udredning. Den betyder, at patienter, der bliver henvist fra deres praktiserende læge til sygehus ved mistanke om alvorlig sygdom, inden for 30 dage enten skal have stillet en diagnose eller have en plan for det videre udredningsforløb.

Her kan du se, hvor ofte patienterne rent faktisk får stillet en hurtig diagnose:

* I 65 procent af tilfældene har patienterne fået den udredning, de har krav på. Ifølge regionerne er der en del af patienterne, der selv vælger at vente længere, for eksempel for at blive behandlet på det lokale hospital.

* I forbindelse med udredningsgarantien blev der 1. januar i år indført en differentieret ret til behandlingsgarantien, som officielt hedder Det Udvidede Frie Sygehusvalg.

* Så når man har fået en diagnose, har man ret til at blive behandlet inden 30 eller 60 dage afhængig af, hvor alvorlig lidelsen er.

* Formålet er at give sygehusene større fleksibilitet i tilrettelæggelsen af behandlingen og skabe bedre mulighed for at prioritere de alvorligt syge først.

* I 77 procent af alle sygdomstilfælde har regionerne levet op til kravet om behandling inden for 30 dage. For de patienterne, der har krav på behandling inden for 60 dage, er tallet 62 procent.

Kilde: Sundhedsministeriet og Danske Regioner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062