23948sdkhjf

Ny pulje til dokumenterede metoder i bostøtteindsatsen

Kommunerne kan nu søge om økonomisk støtte til afprøvning af dokumenterede metoder, som skal hjælpe personer med en psykisk lidelse at klare sig i egen bolig.
Puljens målgruppe er borgere, der flytter fra botilbud (SEL §§ 107 eller 108) eller fra indlæggelse til egen bolig, og som er berettiget til bostøtte efter SEL § 85. I perioden 2010-2011 var der ifølge SFI’s kortlægning af sociale tilbud til mennesker med sindslidelse (2013) 1.015 mennesker med en psykisk lidelse, der blev udsluset fra botilbud.

Formålet med puljen, som er på 11 millioner, er at gøre det muligt for personer med en psykisk lidelse at klare sig i egen bolig uden – eller med mindre indgribende – indsatser samt at skabe rammerne for, at borgere med psykiske lidelser kan leve et selvstændigt liv i egen bolig med begrænset støtte eller helt uden støtte.

Ifølge SFI-rapporten "Et liv i egen bolig" (2012) kommer borgere, der får bostøtte, ofte fra botilbud eller indlæggelse. Samtidig viser rapporten, at flere kommuner ønsker at arbejde med evidensbaserede metoder i bostøtte-indsatsen.

Med baggrund i de gode erfaringer med bostøtte-metoden CTI fra hjemløseområdet afprøves CTI-metoden nu i denne pulje over for målgruppen af personer med psykiske lidelser.

Der er ansøgningsfrist d. 26. juni.

Lær mere om initiativet her:

https://tilskudsportal.sm.dk/Sider/bosto...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063