Akut-bøvl: Venstre stiller tre krav til millionstøtte
V kræver blandt andet ekstern undersøgelse af akuttelefon, hvis der skal bevilges flere penge til systemet.
Venstre støtter som udgangspunkt forslaget, men partiet opstiller dog flere betingelser, lyder det.
- Det forekommer jo fuldkommen absurd allerede 11 dage inde i det nye år at skulle forgribe sig på en pulje til uforudsete udgifter, skriver Martin Geertsen, Venstres politiske leder i regionen, i en pressemeddelelse.
- Men alle sejl skal sættes til for at rette op på dette dårligt forberedte projekt. Derfor støtter Venstre forslaget om ekstra penge til akuttelefonen, men det bliver ikke uden betingelser, tilføjer han.
Venstre kræver først og fremmest, at planlægningen af 1813-systemet undersøges til bunds i form af en ekstern undersøgelse.
For det andet skal de 15 millioner kroner udmøntes politisk, og for det tredje skal der sættes en skæringsdato for systemets funktionalitet, hvor 90 procent af alle opkald er besvaret inden for tre minutter, lyder det fra Martin Geertsen.
Det konservative medlem af Region Hovedstaden Mette Abildgaard er enig med Martin Geertsen i, at der skal sættes en skæringsdato. Men hun synes, at det er hyklerisk af ham at være så hurtig ude med riven, når det var Venstres idé at ændre akutsystemet.
- Det er deres projekt. Der er dem, der har sørget for, at det overhovedet kom op og stå. Det er dem, der har stemt for det og bakket op om det hele vejen igennem.
- Så det virker lidt paradoksalt, at han kommer løbende nu og siger, at vi skal undersøge forløbet op til, fordi der tydeligvis er noget, der er gået grueligt galt, siger Mette Abildgaard til Ritzau.
Den nye akutordning trådte i kraft 1. januar og har været genstand for voldsom kritik, fordi det er svært for borgerne at komme igennem på telefonen, der fremover repræsenterer én vej til akut lægehjælp.
Ordningen visiterer nemlig både til lægevagten og til akutmodtagelsen.
/ritzau/