23948sdkhjf

Ældrepolitisk udspil til mere sammenhæng i plejen

Social-, børne- og integrationsministeren præsenterede tirsdag et ældrepolitisk udspil under overskriften "Livet skal leves hele livet". Udspillet er en opfølgning på Hjemmehjælpskommissionens anbefalinger.
Det sætter ind med initiativer på tre områder: 1) Målrettet og effektiv forebyggelse, 2) Borgeren i centrum for en bedre og mere systematisk rehabilitering, og 3) Bedre kvalitet og sammenhæng i indsatsen til de svageste ældre. Regeringen vil nu drøfte udspillet med de politiske partier i Folketinget.

"Uanset hvor gammel man er, skal man have den hjælp, der giver en de bedste muligheder for at "leve livet hele livet". Med udspillet sætter vi fokus på kvaliteten i plejen for de svageste ældre. Vi skaber mere sammenhæng i plejen, så borgerne kan få at vide, hvem der kommer i deres hjem og hvornår. Og vi styrker indsatsen mod ensomhed, så ældre mennesker støttes i igen at blive en del af fællesskabet. Betydningen af livsindhold og nærvær i dagligdagen bliver ikke mindre med alderen", siger social-, Børne- og Integrationsminister Annette Vilhelmsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078