23948sdkhjf

Plejehjemstilsynet sætter fokus på behandling med antipsykotiske lægemidler

Tidligere undersøgelser har vist, at behandling med antipsykotiske lægemidler på landets bosteder og plejehjem i mange tilfælde ikke lever op til Sundhedsstyrelsens vejledninger, og det er baggrunden for årets tema, fortæller Sundhedsstyrelsen.
Tilsynet skal afdække forholdene vedrørende plejehjemmenes dokumentation af behandling med antipsykotiske lægemidler, herunder dokumentation af aftaler med den behandlende læge om observation af patienten og evaluering af behandlingen.

"Temamålepunkterne indeholder ikke nye retningslinjer i forhold til tidligere.Det er

den behandlende læge, der har ansvar for instruktion til plejehjemmet om medicin-

administration, observation af effekt og bivirkninger, kontrol og opfølgning,

herunder om der fortsat er indikation for behandlingen", meddeler Sundhedsstyrelsen, som samtidig pointerer, at det ikke er hensigten med temaet, a plejehjemmet skal bede om særlige oplysninger fra den behandlende læge vedr. behandlingen med antipsykotiske lægemidler. Det forventes, at ledelsen og derved personalet som deltager i medicinadministration får den relevante information fra de behandlende læge i tilfælde hvor f.eks. lægens ordination af medicin eller instruktion til plejehjemmet giver anledning til tvivl, vil det fortsat være plejehjemsledelsen ansvar at indhente og dokumentere de nødvendige oplysninger fra lægen.

Temamålepunkterne offentliggøres på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, inden de tages i brug af plejehjemstilsynet i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078