23948sdkhjf

KL og DI: Kommuner og virksomheder skal arbejde bedre sammen

Kommuner og virksomheder samarbejder allerede i dag, når det gælder pleje af ældre, rengøring på skoler og i børnehaver og vedligeholdelse af parker. Og det samarbejde kan både kommuner og virksomheder få meget mere ud af, mener DI og KL, som onsdag satte fokus på mulighederne i offentlig-privat samarbejde på en fælles konference.
"Kommunerne har generelt gode erfaringer med at samarbejde med private, og det er en fælles opgave hele tiden at udvikle det samarbejde, så opgaverne løses dér, hvor de løses bedst. Det gode samarbejde skaber både højere kvalitet og mere effektivitet. På de områder, hvor der ikke er de store traditioner for at bruge private leverandører, kræver et samarbejde både udvikling af markedet og udvikling af metoder til samarbejde. Her har den private og den kommunale sektor en fælles udfordring", mener KL´s formand Martin Damm.

På konferencen gav økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, DI's adm. direktør Karsten Dybvad og KL's formand Martin Damm deres bud på, hvordan kommuner og virksomheder sammen giver borgerne den bedste service. Og på en række workshops blev det drøftet, hvordan indkøbsaftaler, it og bedre planlægning kan forbedre samarbejdet om de bedste løsninger for borgerne til de billigste priser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063