23948sdkhjf

Stærkt signal om uddannelse

Indlæg af FOA, næstformand Mona Striib.
Regeringen sender et stærkt signal om, at der skal satses på uddannelse af de ufaglærte, mener FOA, der dog står uforstående over for, at det skal ske på en forringet dagpengesats.

Regeringen vil med sit beskæftigelsespolitiske udspil sikre en mere individuel tilgang til lediges muligheder, herunder to års uddannelse til ufaglærte ledige. En grundide, som FOA bakker op om.

De ufaglærte fylder mest i ledighedskøen, og derfor giver det god mening at gøre op med bevidstløs aktivering og i stedet sikre uddannelse til netop denne gruppe fra ledighedens begyndelse.

Dagpengesystemet er jo tænkt som et forsørgelsesgrundlag til mennesker, der har mistet deres arbejde. Derfor er det dybt problematisk at skære satsen ned til 80 procent af dagpengesatsen til mennesker, der hidtil har stået bagerst i uddannelseskøen. Jeg havde også gerne set, at de lediges ret til en uddannelse var blevet en del af udspillet.

FOA beklager, at udspillet bl.a. gør jobrotationsordningen ringere, end den er i dag.

Hvis målet om at sikre, at færre falder ud af dagpengesystemet, som oprindeligt var udgangspunktet, nås, kræver det, at alle virksomme redskaber tages i brug. Derfor haster det også alvorligt med at få kigget på genoptjeningsmulighederne både i forhold til krav om timer og på hvilken måde, dagpengene kan genoptjenes.

FOA glæder sig over, at a-kassernes rolle er klart defineret og glæder sig til et godt samarbejde mellem a-kassen og jobcentrene.

Vores undersøgelser viser, at FOAs medlemmer foretrækker at komme i a-kassen i stedet for i jobcenteret i starten af deres ledighed. I a-kassen oplever de, at man i højere grad kender deres faglige område, og derfor bedre kan hjælpe dem videre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079