23948sdkhjf

Nakskov Sundhedscenter får sansehave

Inden efteråret er omme, vil der være sået græs og den nye sansehave vil være anlagt.
Da Nakskov Sundhedscenter blev indviet i maj var de fleste faciliteter allerede taget i brug. Der manglede dog stadig væk lidt på udendørsarealerne, og inden efteråret er omme, vil der være sået græs og den nye sansehave vil være anlagt.

"Selvfølgelig ville vi have foretrukket, at udendørsarealerne også var på plads i forbindelse med indvielsen. Men vores rådgiver vurderede, at tidspunktet simpelt hen ikke var det rigtige. Risikoen for, at de nye planter ville tørre væk inden de fik rodfæste, var alt for stor, og med den sommer vi kan se tilbage på, er jeg glad for at vi ventede", forklarer ældre- og sundhedschef Grete Breinhild.

Projektet afvikles i to faser. I den første fase anlægges græsarealerne. Dette arbejde er allerede i gang og ventes afsluttet i midten af september. Anden fase omfatter selve sanse- og træningshaven. Dette arbejde er sendt i udbud og ventes afsluttet i slutningen af oktober.

Sansehaven bliver indrettet med buske, varieret beplantning og et "balancemøbel", hvor husets gæster og personale kan hvile benene og nyde roen. Samtidig kan haven med de mange forskellige underlag bruges til at variere patienternes træning.

Det har været foreslået at opgive sansehaven og i stedet indrette flere parkeringspladser på området. Det forslag har været diskuteret, men er opgivet igen. Der er kælder under haven med bl.a. omklædningsfaciliteter til personalet på Sundhedscenteret, og de understående vægge og deres fundering ville ikke kunne tåle belastningen fra bilerne. En ny fundering ville kræve store investeringer ud over det planlagte anlægsbudget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078