23948sdkhjf

De fik en god idé: Sygeplejersker bag skridtbeskytter til loftlift

Sygeplejerskerne Linda Legaard Rosenmay og Inger Johanne Overgaard har opfundet liftcup, der nu sættes i produktion af privat virksomhed.
Begge arbejder på Intensiv på Esbjerg Sygehus. Et arbejde, hvor sejl til forflytning og diverse apparaturer betyder ubekvemme situationer for patienten.

"Vi oplevede, at det var et problem at løfte patienten og stadig bevare den etik, både personale og patient ønsker, samtidig med at snorene fra sejlet ofte gnavede sig ned i skridtet på patienten. Og istedet for blot at ønske os en løsning, så vi på hinanden og sagde: "Så lad os dog gøre noget ved det!", fortæller Inger Johanne Overgaard.

Det er to og et halvt år siden. Nu er "Liftcup" på vej i produktion efter en lang - og delvist opslidende - proces. Intensivsygeplejerskerne har i et samarbejde med det private firma Ergolet netop præsenteret nyheden på årets Health & Rehab Scandinavia.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Magasinet Pleje. Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.magasinetpleje.dk/nyhedsbrev/... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125