23948sdkhjf

Måling: Tilliden til lægerne daler

Den årlige troværdighedsmåling fra Radius Kommunikation viser, at lægernes troværdighed er faldet de seneste tre år.
For sjette år i træk har Radius Kommunikation undersøgt danskernes tillid til en række faggrupper. Lægerne ligger fortsat i den pæne ende af troværdighedsbarometeret og bliver kun overgået af sygeplejersker og dommere, men alligevel er der tale om et markant fald i troværdigheden, lyder det fra seniorpartner i Radius Kommunikation Nicolaj Taudorf Andersen.

"Ser man på udviklingen over de seneste tre år, er der en tydelig tendens til, at danskernes tillid til lægerne falder. Vi har de seneste år været vidne til en række uheldige sager i lægeverdenen, der har givet lægernes image ridser i lakken," siger han.

Nicolaj Taudorf Andersen peger på, at danskernes opfattelse af lægernes troværdighed i høj grad afhænger af deres personlige oplevelser med praktiserende læger eller sygehuslæger, at mediernes omtale af lægestanden som helhed også har en klar indflydelse.

"Jo oftere vi bliver konfronteret med historier om lægesjusk og fejlbehandlinger, des lavere tillid vil vi have til lægerne. Dertil kommer balladen om chikane af akuttelefonen sidste vinter og de seneste måneders fokus på misbrug af forskningsmidler, som har fået meget opmærksomhed i pressen. Der skal kun en håndfuld rigtigt dårlige enkeltsager til, før det påvirker vores overordnede indtryk af lægerne", siger han.

Allernederst på troværdighedsbarometeret ligger igen i år journalister, bilforhandlere og politikere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094