23948sdkhjf

Skævt fokus i ny vækstplan

Indlæg af FOA, forbundsformand Dennis Kristensen.
FOA mener, at regeringens fokus i den nye vækstplan er skævt. Den offentlige sektor er for eksempel helt fraværende.

Den medicin, der indtil nu ikke har virket overbevisende, skal nu gives i højere doser. Vi kan se frem til lavere afgifter og nye skattefradrag, men der er ingen som helst garanti for, at det skaber mange flere arbejdspladser. Det er brandærgerligt, at regeringen misser endnu en chance for at få sat afgørende ind mod ledigheden og samtidig også sikrer lidt social balance

Jeg undrer mig over, at den offentlige sektor er fraværende i vækstplanen.

Landets kommuner har de sidste tre år hvert år brugt omkring fem milliarder kroner mindre end de historisk lave kommuneaftaler ellers giver dem mulighed for. Når man sådan frivilligt hvert år hiver en håndfuld milliarder ud af det offentlige budget, så siger det sig selv, at hjulene kører langsommere, at folk bliver ledige i stedet for at komme i arbejde, og at den hjemlige efterspørgsel rammes hårdt. Regeringen gør desværre ikke op med den utryghed, der er fulgt i kølvandet af krisen og som igen betyder, at danskerne holder på pengene.

Jeg hæfter mig også ved, at indsatsen mod social dumping ikke er en del af vækststrategien i Danmark. Der er en række forslag om styrket international rekruttering i vækstudspillet, men ikke et eneste af forslagene gør op med social dumping.

Det er ret sølle. Jeg kan ikke se andet end at brugen af for eksempel arbejdsklausuler vil bidrage til at forhøje vækst og tryghed i Danmark. Det vil sikre arbejdspladser, det vil sikre at en langt større del af skatten bliver betalt i Danmark, og formentlig også at forbruget finder sted i Danmark. Der er desværre ingen forslag, der træder op mod social dumping.

Jo bevares, der er også gode forslag blandt de 89 i planen. Mere grundforskning og hurtigere sagsbehandlingstid kan alle tilslutte sig. Men det giver næppe vækst og tryghed her og nu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063