23948sdkhjf

Intelligente lagner skal forebygge tryksår

Med en donation på 250.000 kr. fra TrygFonden har Odense Universitetshospital nu fået to intelligente lagner, som skal medvirke til at forebygge tryksår hos de mest udsatte patienter.
Odense Universitetshospital er et af de første hospitaler i Danmark, der nu kan tage den nye teknologi i brug.

"Med de nye lagner får vi mulighed for at komme et skridt videre i vores arbejde med at reducere tryksår. Og det er noget, vi arbejder massivt på. Tryksår er meget smertefulde, behandlingskrævende og kan forlænge indlæggelsestiden betragteligt. Som sygeplejersker kan vi selv gøre meget i det daglige for at forebygge tryksår, men med de intelligente lagner får vi nu mulighed for at komme helt uden om de svære tryksår, som især intensivpatienter er i særlig risiko for at udvikle", siger Åse Fremmelevholm, projektsygeplejerske på Odense Universitetshospital.

Et intelligent lagen kan meget præcist registrerer, hvor en sengeliggende patient får sit tryk på underlaget. Dermed giver det plejepersonalet en vigtig viden om trykket, og hvordan de ved at flytte bare en smule på patienten, kan ændre det tryk.

Erfaringer fra udlandet viser, at intelligente lagner sammen med fokus på forebyggelse kan reducere antallet af svære tryksår med op til 100% og de mildere tilfælde med ca. 75%.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.471